Do septembra želijo v Italiji cepiti 60 odstotkov šolarjev. Bo cepljenje učiteljev obvezno?

STA, Va
27.07.2021 10:28
Obvezno cepljenje že velja za zdravnike in zdravstveno osebje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Italijanska vlada preučuje možnost obveznega cepljenja proti covidu-19 za zaposlene v šolstvu. S tem bi  zagotovili, da od septembra pouk poteka v učilnicah, je italijanski minister za zdravje Roberto Speranza povedal v intervjuju za televizijo Rete 4.

V Italiji je cepljenih že 85 odstotkov zaposlenih v šolstvu. Obvezno cepljenje pa od konca maja velja že za zdravnike in zdravstveno osebje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italijanska vlada si želi do prvega tedna septembra cepiti še 60 odstotkov šolarjev. "Do začetka septembra želimo cepiti 60 odstotkov šolarjev, zato da se bo lahko poučevalo v živo z manj izjemami," je povedal predstavnik kampanje za cepljenje Francesco Figliuolo.

V Italiji bo v veljavi tudi razširjena raba covidnega potrdila. Od 6. avgusta bo potrdilo med drugim nujno za vstop v gostinske lokale, kinodvorane, gledališča in športne centre. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta