Tokratni Digitalni laboratorij v znamenju umetne inteligence

M. S.
06.03.2024 09:24

Umetna inteligenca proti človeku ali kdo zmaguje, predvsem v marketingu. O tem bodo na letošnji že enajsti marketinški konferenci Digitalni laboratorij govorili izkušeni strokovnjaki. In kdo bo tokratni VIP-gost?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na pomladni konferenci se bo zvrstilo več kot 20 izvrstnih predavateljev, prinesli bodo znanje in izkušnje iz prakse.
Arhiv IT Melona

AI vs. Human - kdo zmaguje (v marketingu)? je naslov letošnje že 11. marketinške konference Digitalni Laboratorij, ki ga sicer mariborska ekipa agencija IT Melona pripravlja v Ljubljani. Pomladni dogodek bo potekal 26. marca v Ljubljani. Več kot dvajset izkušenih strokovnjakov bo udeležencem ponudilo zanimive vpoglede v različne vidike marketinga in ustvarjanja zgodba, rdeča nit dogodka pa bo, kot nakazuje že naslov, umetna inteligenca. Ta dvoboj s človekom seveda ni dobeseden, predvsem bo govora o tem, kjer lahko umetna in človekova inteligenca dobro sodelujeta.

Gre za celodnevni dogodek, ki bo poleg predavanj posameznih strokovnjakov ponudil tudi tri okrogle mize, vrhunec dogajanja pa bo pogovor VIP-gosta, ki bo tokrat Franci Pliberšek, arhitekt, direktor in ustanovitelj podjetja MIK Celje. Eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov bo v pogovoru z direktorjem agencije IT Melona Rokom Makovcem razkril predvsem, kako sestaviti uspešno poslovno zgodbo v dobi AI brez računalnika. Kajti večkrat nagrajen podjetnik še danes v svoji pisarni nima računalnika!

Tudi navidez nedosegljivo je mogoče doseči

Rok Makovec bo sicer razkril, kako v letu 2024 na spletu doseči "nedosegljive" prodajne rezultate, in to brez uporabe umetne inteligence. Vodja ekipe, ki je med drugim implementirala poslovni model prodaje sončnih elektrarn in v dveh letih dosegla več kot 1000-odstotno rast, povišala prodajo luksuznih mobilnih hišk (s kampanjo na Facebooku in Instagramu s 4,8 na 7,5 milijona) in tudi dvignila promet s prodajo glinenih pekovskih plošč s 1500 na mesec na več kot 15.000 na mesec, bo govoril, kako pomembno je, da sledimo marketinški "modi", in razkril, ali je mogoče, da v času AI obstaja možnost, da se  doseganje na videz nedosegljivih rezultatov skriva v osebni dotiku in pristnem odnosu s strankami.

Med predavatelji bo tudi Janja Božič Marolt, predsednica uprave Mediane, ki bo govorila o tem, zakaj v dobi umetne inteligence še potrebujemo tržne raziskave. Pa tudi o tem, kdaj tržne raziskave vključiti v uspešne marketinške kampanje, kako vidimo AI v tržnih raziskavah, o slovenskih potrošnikih, o učinkovitosti posameznih medijskih kanalov. Dragocena pa bo tudi informacija o tem, zakaj je bolje odločitve sklepati brez podatkov, kot pa s pristranskimi podatki in umetno inteligenco.

Luka Gauta, vodja produktnega menedžmenta v podjetju CROZ, bo govoril o tem, kaj je prvi ključni korak pri vključujočem sprejemanju umetne inteligence, kako se pripraviti na življenjski cikel izdelkov v kompleksnejših okoljih in kakšni so največji izzivi pri teh. Poslovni in NLP-trener ter ustanovitelj NLP Centra Gaber Marolt pa bo ponudil vpogled v to, kako pripraviti strategijo, kako nagovarjati kupce in katera orodja za to uporabiti.

Kakšna je resnična vrednost novinarja v dobi AI

Med predavatelji bo tudi odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik, ki bo skušal razbiti mit o tem, ali spremenjene navade konzumacije medijskih vsebin vplivajo na prihodnost družbe, ponudil pa bo tudi vpogled v to, kakšna je resnična vrednost novinarja v dobi AI v primerjavi z vrednostjo novinarja nekoč. Mateja Malnar Štembal, podpredsednica Združenja ONA VE, je prepričana, da pisalni stroj ostaja v človeških rokah. Bo pa kljub temu skušala odgovoriti na vprašanje, ali sta globina in kompleksnost človeškega izražanja na kocki, pa tudi na to, ali bomo v komunikaciji še kdaj 100-odstotno pristni.

Gost jesenske jubilejne konference Digitalni laboratorij je bil Joc Pečečnik.
Arhiv IT Melona

Nastja Bratuš, soustanoviteljica in solastnica podjetja Braincopy, ki razvija AI-orodje za pisanje besedil, bo govorila o tem, ali so družbena omrežja z uporabo umetne inteligence še vedno lahko zaupanja vredna. O tem, kako zaposliti Chat GPT kot uspešnega člana ekipe v podjetju, bo govoril strokovnjak spletnega marketinga in direktor podjetja SEOS Peter Mesarec. Obiskovalcem konference bo ponudil konkretne smernice e in nasvete za optimalno integracijo umetne inteligence v marketinške strategije, razkril pa bo tudi nekatere omejitve delovanja Chat GPT. Zanimivo pa bo tudi predavanja Mateja Marna, IT prodajnega svetovalca v podjetju Webtasy, ki bo govoril o tem, kako bo integracija umetne inteligence posegla v varnost spletnih strani.

Pomembno je mreženje

Med sogovorniki na okroglih mizah bodo med drugim uspešni slovenski vloger Ciril Komotar, ki je "običajno" službo zamenjal za vlogerstvo, Monika Strahovnik, direktorica marketinga in poslovnega razvoja na GEA College, Andraž Žurman, direktor podjetja LabCore in predsednik SBC mladi, Darja Povšič Peršolja, ustanoviteljica in direktorica družbe Contall, in drugi.

"Digitalno okolje je odlično za vzpostavljanje prodajnih kanalov, saj za temi kanali stojimo ljudje, ki delamo posel," je prepričan Rok Makovec. A prav zato, ker posel delamo ljudje, dodaja, pa je dogodek, kot je Digitalni laboratorij, ključno tudi povezovanje v živo. "Tovrstni dogodki so pomembni za mreženje in spoznavanje novih ljudi," dodaja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta