Arso ponekod napovedal možnost poplavljanja rek, že popoldne prihajajo nevihte. V nadaljevanju tedna pa ...

A.L., STA
18.05.2021 11:47
Zaradi večjih količin padavin je agencija za okolje (Arso) za danes in sredo napovedala možnost razlivanja in poplavljanja rek. Reke po Sloveniji sicer še vedno upadajo, popoldanske padavine pa bodo upadanje rek upočasnile. Visoka vodnatost in razlivanje posameznih rek bo danes možna predvsem na zahodu, v sredo pa tudi na Dolenjskem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Danes bo sprva pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

Ponoči bo dež spet zajel vso Slovenijo. Meja sneženja bo zjutraj na okoli 1200 m nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 11 °C.

Jutri bo sprva oblačno in deževno, v bližini morja bodo nevihte. Dež bo popoldne ponehal, od zahoda se bo jasnilo, nastale bodo še krajevne plohe in posamezne nevihte. Dopoldne bo na Primorskem še pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17 °C.

V četrtek bo dopoldne povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo spet nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht.

V petek bo deloma sončno s povečano koprenasto oblačnostjo. V Posočju bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta