Adria Airways bo do ponedeljka letela zgolj na izbrane destinacije

Gregor Grosman Gregor Grosman
27.09.2019 08:53
Tržni inšpektorat vsem potnikom v teh dneh svetuje dodatno previdnost pri nakupu vozovnic letalskega prevoznika Adria Airways.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters
Reuters
Časa ni več. Govorimo o urah, ko bo prepozno, pravi pilot Adrie Primož Jovanovič.
Gregor Grosman

Adria za soboto odpovedala že 17 letov. 28 jih nameravajo izvršiti

spletni strani letalskega prevoznika

Zavajajoča praksa Adrie Airways?

inšpekcijski pregled
Matej Tašner Vatovec
"Mislim, da je ključno, da država naredi vse, kar je v njeni moči, da ta špekulativni sklad stisne v kot. Naš predlog je, da država ustanovi novo podjetje. To, kar je trenutno ostalo od Adrie, so njeni zaposleni. Imajo znanje in kompetence, skupaj z njimi mislim, da lahko družba spet postane ustrezen nacionalni prevoznik,"
Jožef Horvat
Jan Škoberne
"Jasno je, da lastniki Adrie, če so bili še včeraj ali prejšnji teden vredni prezira, so danes vredni pregona ali vsaj resnega preiskovanja. A to ne sme ustaviti države, da ne prevzame ključne koordinativne vloge pri tem, da rešimo slovenskega prevoznika in omogočimo ustrezno povezanost Slovenije in gospodarstva in ljudi s svetom."

V dveh letih svet pozabi na destinacijo

Matej Knaus
"Letalske povezave absolutno potrebujemo, so kot cesta. Vse raziskave govorijo, da če želi destinacija imeti kvalitetne goste z visoko dodano vrednostjo, rabi kvalitetno dostopnost in to je potrebno zagotoviti. Če želimo ohraniti bistvo letalskega prevoznika, ki je del mednarodnih povezav, ki zagotavlja povezljivosti Slovenije do 500 destinacij na svetu, moramo rešiti Adrio kot bazo."
Primož Jovanovič
"Mi smo pred časom bili pri Šarcu in mu ponudili pomoč, ko je bilo še dovolj časa. Smernice, kako mi vidimo izhod iz situacije, ki je nastala. Napotil nas je na ministrico Bratuškovo, ki ni našla niti pet minut, da nas sprejme."
"Časa ni več. Govorimo o urah, ko bo prepozno. Država brez nacionalnega prevoznika ni suverena država. Kakšno luč bomo kazali leta 2020, ko nam bodo na pomoč priskočile družbe kot so Air Serbia in Croatia Airlines?"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta