Smrtonosne kljuke na vratih tesle S

Janez Kovačič Janez Kovačič
03.11.2019 05:46

Omar Awan, 48-letni zdravnik, se je na poti iz službe proti svojemu domu v začetku letošnjega leta s svojo teslo S zaletel v drevo, ob tem pa so avtomobil zajeli plameni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Na kraj nesreče je prihitel policist, ki je nezavestnega voznika poskušal rešiti iz gorečega avtomobila, vendar ni mogel odpreti vrat. Razlog za tako nenavaden in v končni fazi smrten izid nesreče naj bi bil poseben sistem vratnih kljuk. Teslin model S ima namreč kljuke poravnane s površino vrat, ki izskočijo, šele ko sistem zazna bližino ključa.
Policist in očividci so lahko tako zgolj nemočno opazovali, kako je ogenj najprej zajel litijske baterije avtomobila, nato pa se je hitro razširil še v notranjost, kjer je na voznikovem sedežu nepremično obsedel nezavestni Awan.
Iz sodnega spisa tožbe, ki je bila sredi oktobra vložena proti znamki, je razbrati, da so baterije več ur gorele z izjemno silovitostjo.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta