Olimpija v Ajdovščini boljša od Primorja

STA
28.09.2024 17:12

Ker prenova zelenice v Novi Gorici še ni končana, je Ajdovščina prvič po letu 2011 gostila prvoligaško tekmo domačega kluba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Nogometaši Primorja so v 10. krogu Prve lige Telemach zasluženo izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:1). Zeleno-bela zasedba je pod vodstvom Victorja Sancheza še naprej neporažena v vseh tekmovanjih. Na vrhu lestvice ima 22 točk, Primorje je ostalo pri devetih.

Gosti so tekmo bolje začeli, Ivan Durdov je v drugi minuti meril previsoko, v 11. pa je Alex Blanco le za nekaj centimetrov zgrešil cilj iz bližine. V 12. minuti so Ljubljančani, ki so igrali proti vetru, povedli, Pedro Lucas je natančno podal do Durdova, ki je nato s približno 10 metrov matiral Gašperja Tratnika.

V nadaljevanju si Olimpija ni več priigrala priložnosti, Ajdovci pa tudi niso bili posebej nevarni, čeprav so imeli pomoč vetra. Dvakrat je sicer neuspešno poskusil Žan Bešir.

V drugem polčasu je ljubljanska zasedba igrala "z vetrom", v 48. minuti je prvi nevarno meril Diogo Pinto z desne strani, po uri igre je dvakrat nase opozoril Raul Flroucz, ki je v 71. minuti tudi podvojil prednost, potem ko je z močnim strelom iz bližine v mrežo poslal odbito žogo po dveh zaporednih Blancovih strelih.

Matic Zavnik je v 74. minuti zapravil eno redkih priložnosti Ajdovcev, v 86. je imela Olimpija še en strel od daleč, a ga je Tratnik z nekaj težavami ukrotil, tako da je ostalo pri 0:2.

Primorje bo v 11. krogu prihodnjo nedeljo gostilo Bravo, Olimpija pa Koper.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta