Župnik prijavil večmesečno zalezovanje: "Največji morilci in grešniki so dobrodošli v cerkvi, mene pa si izgnal"

Va
28.09.2024 16:39

Dokler ni dobila prepovedi približevanja, je mlajša ženska župniku z območja Zagreba poslala na stotine SMS-sporočil, v cerkvi ga je poskušala tudi poljubiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Neka šestindvajsetletnica je župniku z območja Zagreba v štirih mesecih poslala na stotine SMS-sporočil in ga poskušala poljubiti v cerkvi, čeprav je vedela, da moški odklanja vsak kontakt z njo, je objavil portal Dnevnik.hr. Zaradi vznemirjanja tožilstvo zdaj zanjo zahteva osem mesecev pogojne zaporne kazni in psihiatrično zdravljenje.

"Največji morilci in grešniki so dobrodošli v cerkvi, tudi ​​geji, mene pa si izgnal iz moje cerkve v moji župniji, ali se sploh zavedaš, kaj si naredil, ali sploh imaš možgane," mu je med drugim napisala ženska po imenu Nina. Njena obramba? Trdi, da ima travmatično izkušnjo z ljudmi iz Cerkve, kot tudi z ostalimi, in da ji je bila diagnosticirana mejna motnja osebnosti. Nehala bi pošiljati sporočila, če bi lahko.    

Ker so se esemesi po prvi prijavi policiji nadaljevali, se je župnik še enkrat obrnil na može v modrem, to so mu svetovali tudi njegovi predstojniki. Ženski je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, policija je spisala kazensko prijavo ...

Obtožnica še ni pravnomočna, po portalu Danica povzema Dnevnik.hr.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta