(FOTO) Benjamin Šeško z dvema goloma pomagal Leipzigu do visoke zmage

STA, Va
28.09.2024 18:47

Slovenski nogometni zvezdnik je v bundesligi do današnje tekme imel še prazno strelsko statistiko, a je to zelo hitro popravil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Šeško slavi po visoki zmagi, prispeval je polovico golov. 
Reuters

Na tekmi 5. kroga nemške bundeslige je dosegel dva gola in s tem izdatno pomagal svoji ekipi do zmage proti Augsburgu (4:0).

Prvič je zadel v 11. minuti, ko je po podaji Loisa Opende prišel do žoge na 25 metrih in po dveh korakih silovito udaril, žoga pa je končala v mreži. Le štiri minute zatem je bilo 2:0, Šeško je žogo po podaji Davida Rauma v kazenski prostor z glavo preusmeril v gol.

V prvem delu bi lahko Augsburg znižal, a je vratar Peter Gulacsi ubranil strel z bele točke Jeffreyja Gouweleeuwa. Že takoj na začetku drugega dela pa je za Leipzig zadel še Openda in potrdil zmago saškega kluba. Za piko na i je zadel še Xavi Simons v 57. minuti.

Leipzig je zdaj začasno drugi z 11 točkami, Bayern jih ima s tekmo manj 12.

Reuters

V preostalih popoldanskih tekmah je igral tudi Heidenheim, prvi tekmec ljubljanske Olimpije v konferenčni ligi naslednji teden. V Mainzu je slavil z 2:0. Za goste je v prvem delu zadel Marvin Pieringer, Heidenheim pa je dobro uro igral z igralcem več, saj je Andreas Hanche Olsen dobil drugi rumeni karton. V 80. minuti so bile moči spet izenačene, Niklas Dorsch je dobil rdeči karton, je pa nato Jan Schoppner v 86. minuti zadel za končnih 2:0.

Povratnik med prvoligaše St. Pauli je prvič v sezoni zmagal. Na gostovanju je presenetil Freiburg, že v 12. minuti je zadel Elias Saad, pri domačih je Vincenzo Grifo zapravil najstrožjo kazen, Oladapo Afolayan pa je ob koncu prvega dela podvojil prednost Hamburžanov. Domači so nato sicer zadeli, a gol zaradi prepovedanega položaja ni obveljal, je pa Saad potrdil uspeh St. Paulija z drugim golom na tekmi.

Borussia Mönchengladbach je do treh točk z Unionom prišla dobesedno v zadnjih sekundah dvoboja, saj je Tomaš Čvančara zadel v osmi minuti sodnikovega dodatka za 1:0.

Podoben je bil tudi finiš na tekmi Wolfsburg - Stuttgart; domačini so dvakrat vodili, gostje so tudi zapravili najstrožjo kazen, potem pa je v sedmi minuti sodnikovega dodatka za 2:2 poskrbel Denis Undav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta