Nissan zabredel v hudo krizo

Janez Kovačič Janez Kovačič
05.08.2019 05:56

Medtem ko se dogajanje okoli škandala v povezavi s sojenjem bivšemu šefu naveze Renault-Nissan nikakor ne umiri, se japonska znamka poleg težav z ugledom ukvarja še s sanacijo kriznih razmer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hiroto Saikava
Nissan

Prodaja Nissanovih vozil na pomembnem ameriškem trgu je namreč v prostem padu, nič bolje pa ni na drugih trgih, kjer nastopajo Japonci. Tako je družba v zadnjem četrtletju zabeležila kar 99-odstotno zmanjšanje profita, na zgolj 14,8 milijona dolarjev. Drastično se je zmanjšal tudi prihodek, in sicer na slabih 60 milijonov dolarjev (!) v obdobju med aprilom in junijem.
Ob predstavitvi poraznih poslovnih rezultatov je uprava tovarne pod vodstvom Hirotoja Saikave priznala, da so padce poslovnih kazalcev sicer pričakovali, a ne tako drastičnih. Zaradi tega naj bi v okviru sanacijskega načrta do leta 2023 odpovedali pogodbe o zaposlitvi kar 12.500 zaposlenim po vsem svetu, pretežno v proizvodnji. Od tega jih bo brez dela skoraj 500 ostalo tudi v Evropi (Španija).
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta