(VIDEO) Mlada mamica umira za rakom, ker je ignorirala sumljivo znamenje: "Nikoli ne bom videla sina odrasti"

26.08.2021 09:51
Svetla polt, izpostavljenost ultravijoličnemu sevanju in pogoste opekline zaradi sončenja v mladosti močno povečujejo možnost razvoja melanoma. S tem se je srečala tudi znana uporabnica omrežja Tik Tok.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

27-letna Kassidy Pierson iz ameriške Minnesote je svojo bitko s kožnim rakom dokumentirala s serijo posnetkov, ki jih je objavila na družbenem omrežju TikTok, pa tudi na Instagramu. Pravi, da je prve spremembe na znamenju na notranji strani stegna opazila pri osemnajstih letih. Znamenje je spreminjalo obliko in barvo, pojavili sta se tudi srbečica in suha koža. Bila je mlada in ni vedela, da gre za simptome melanoma, zato jih je ignorirala. 

Znamenje jo je vse bolj motilo, srbelo in, če se je pogosto praskala, tudi krvavelo. Bilo je zelo svetle barve in spreminjalo je obliko. Danes pravi, da si nikoli ne bo oprostila, ker ni ukrepala prej. V tem času je bila noseča, zato je znamenju posvečala še manj pozornosti. Pravi, da ni imela niti zdravstvenega zavarovanja, zato je z obiskom zdravnika odlašala vse do svojega 21. leta. Zdravnik ji je diagnosticiral melanom, najbolj nevarno vrsto kožnega raka, ki se je v njenem primeru razširil po telesu. "Naredili so biopsijo madeža, dva tedna kasneje sem dobila diagnozo, rekli so mi, da gre za melanom tretje stopnje, ki se je že razširil na limfne vozle. Vprašala sem, kaj to pomeni. Pojasnili so mi, da obstaja nekaj različnih vrst kožnega raka, melanom pa je smrtonosen. In jaz sem ga imela," pripoveduje. Trdi, da njen prvi onkolog sprva ni odredil zdravljenja, zato je melanom prešel v 4. fazo, dodatno je metastaziral po celem telesu in dosegel celo možgane. Poiskala je drugo zdravniško mnenje. Drugi zdravnik ji je svetoval, da takoj začne z nizom agresivnih terapij - kemoterapijo, obsevanjem in operacijo. 

Prestala je izjemno mučno potovanje. Delno so ji zamenjali kolk, ji odstranili polovico desnega pljučnega krila, odstranili del črevesja, prestala je dva cikla kemoterapije in pet ciklov obsevanja. V začetku leta so ji povedali, da zanjo rešitve ni. V možganih so ji odkrili sedem novih tumorjev. Zdravniki so ji svetovali, da svoje poslednje dni preživi v hospicu. Ubogala jih je in zdaj tam čaka na smrt. Ne ve, koliko časa še ima, ve pa, da ne prav veliko.

Ob izteku svojega življenja želi ljudi osvestiti o tem, da naj zelo pozorno opazujejo svojo kožo in ne odlašajo z ukrepanjem. Če bi sama ukrepala takoj, bi lahko videla svojega sina odrasti. Več o nevarnostih kožnega raka preberite na strani Onkološkega inštituta Ljubljana. 

@ohhkayypee

#duet with @ohhkayypee just a reminder! YEARLY. Check ups at the derm. Could save your life. #dying #melanoma #NeverStopExploring #JifRapChallenge #fy

♬ original sound - Ohhkayypee
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta