Kope: Smučišče odpirajo v soboto

Jasmina Detela Jasmina Detela
01.01.2021 01:21
Opravljanje hitrega testiranja na covid-19 na smučišču zaenkrat še ne bo mogoče
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
GTC Kope
Vabo

Potem, ko je vlada včeraj popoldan sprejela nov odlok ki omogoča, da bosta vožnja z žičniškimi napravami in smučanje s 1. januarjem dovoljena osebam, ki bodo predložile negativni test na covid-19, ter otrokom v spremstvu staršev, smo na priljubljenem koroškem smučišču Kope preverili kdaj bodo zagnali naprave.
Kot so včeraj zvečer zapisali na facebook profilu, smučišče odpirajo v soboto, 2. januarja. "Pogoj za vstop na smučišče je predložen negativen test na Covid-19. Opravljanje testa na smučišču še ne bo mogoče, se pa trudimo, da bi to uredili v najkrajšem možnem času," so sporočili.

Odprti bodo med 9. do 16. uro, nočna smuka bo razen v nedeljo med 18. in 20.30 uro. 

Danes so še dodatno pojasnili, da opravljanje testa na smučišču še ne bo mogoče, zaradi zakona o javnem naročanju, praznikov in časovne stiske testiranja na vstopnih točkah na smučišče. Po zagotovilih pristojnih ministrstev naj bi že v ponedeljek izvajali brezplačne teste v vseh občinah po Sloveniji, v večjih tudi na več različnih mestih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta