Takanashijevi zmaga na Ljubnem, Križnarjeva tik za stopničkami

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
10.02.2019 11:23

Na Ljubnem ob Savinji se je z današnjo posamično tekmo zaključil skakalni konec tedna. Veter in dež organizatorjem povzročata težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razpoložena Nika Križnar včeraj v finalni seriji pristala pri 93,5 metra. 
Epa

Japonka Sara Takanashi (223,9 točke) je zmagovalka tretje tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji, ki je potekala v spremenljivih razmerah. Druga je bila najboljša skakalka to zimo, Norvežanka Maren Lundby (221,8), najboljša Slovenka Nika Križnar (215,9) pa je končala tik za stopničkami na četrtem mestu.


Že s petkovo posamično tekmo, ko je tretje mesto osvojila slovenska orlica Urša Bogataj in na stopničkah stala s prvouvrščeno Norvežanko Maren Lundby, sicer vodilno v seštevku svetovnega pokala, ter Japonko Saro Takanashi, so slovenske smučarske skakalke navdušile in tako povečale apetite še za včerajšnjo ekipno in današnjo posamično tekmo. Razpoložena dekleta so včeraj na ekipni tekmi posegla po izjemnem drugem mestu, nastopila so v zasedbi: Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj in Jerneja Brecl.

Slovenske orlice včeraj z izjemnim drugim mestom na ekipni tekmi. 
Sherpa
Nemke nesporne zmagovalke včerajšnje ekipne tekme
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta