Podivjano vreme v čudovitem skakalnem vikendu

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
10.02.2019 21:48

Dvoje stopničk in nedeljsko četrto mesto Nike Križnar je izjemna bera treh dni edine domače ženske tekme svetovnega pokala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Orlice so razveselile ena drugo in številne navijače. 
Sherpa

Videti je bilo, da ne bosta pomagala optimizem obiskovalcev in želja tekmovalk, ko so neugodne vremenske razmere včeraj močno ovirale potek zadnjega tekmovalnega dne za orlice (nad)uspešnega skakalnega praznika na Ljubnem. Kvalifikacije so bili organizatorji po nekaj tekmovalkah primorani prekiniti, s težavo so se zaradi vetra in deževja prebijali skozi prvo serijo.
Navijači so glasno podprli Katro Komar, ki se je kot prva Slovenka pognala po 94 metrov dolgi skakalnici in pristala pri 78 metrih ter si priborila nastop med trideset najboljših. Preboj je uspel še Jerneji Brecl in Urši Bogataj, s stopničkami junakinji petkove preizkušnje, ki je v prvi seriji pristala pri 79,5 metra, a s tem ni bila prav zadovoljna: "Občutki niso ravno prav dobri, malo ga biksa še vreme." Najboljša po prvi seriji je bila Nika Križnar, ki je že v soboto s 93,5 metra postavila daljavo tekme in samozavestno pričakovala včerajšnjo posamično preizkušnjo. "Sem se veselila tekme, ampak razmere so bile podivjane. Niso bile poštene za vse, videlo se je, kako je lahko šla daleč tista, ki je imela dober veter, druge so se trudile, delale dobre skoke, a zaostale," je bila Križnarjeva kritična po prvem skoku. V finalu jo je poneslo do 83,5 metra, s čimer je pridobila mesto in kot četrtouvrščena dodala še en izjemen rezultat tega skakalnega praznika. Le malo je zmanjkalo, da bi bile Slovenke vse dni na stopničkah.

Nika Križnar
Igor Napast
Sara Takanaši 
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta