Program za krepitev zdravja: Nastavimo se na boljše

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
20.10.2019 01:24

Petra in Uroš Dobnikar bosta novembra v zavodu Šola Luči v Mariboru in Hočah začela program Krepitev zdravja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na boljše počutje vplivajo tudi prijetni zvoki.
Igor Napast

Petra in Uroš Dobnikar, ki vodita program Krepitev zdravja, pravita, da je mogoče v njem pozdraviti rane duše in se s pomočjo kiropraktika in telesnega trenerja telesno postaviti. "Gre za nov pristop, ki tudi po svetu še ne obstaja v takšni obliki," poudari Dobnikarjeva. "Program Krepitev zdravja je unikaten zaradi celostnega pristopa do človeka in zdravja ter se ne osredotoča na posameznikove simptome in težave, ampak na odpravljanje vzrokov zanje. Osnovni cilj je tako usposobiti udeležence, da bodo lahko trajno izboljšali svoje zdravje, poskrbeli zanj in za zdravje svoje družine ter postali varuhi svojega počutja." Zasnoval ga je Uroš Dobnikar s svojo ekipo.
Petra in Uroš Dobnikar sta avtorja knjige Šola Luči: Pot do resnice. Ona je akademska pianistka in profesorica klavirja, poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. On je končal Medicinsko fakulteto v Ljubljani, zdravniško delo opravlja kot kirurg travmatolog v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, opravil je tudi doktorski študij na univerzi v Angliji in si pridobil naziv doktor znanosti s področja fiziologije človeka.
Glasbenica pravi, da je od rane mladosti čutila, da je človeško življenje veliko več od tega, kar se nam kaže in kar smo sposobni dojeti s svojimi petimi čuti. Zdravnik se zaveda, da trenutno znanje, ki ga imamo ljudje, še zdaleč ne zna pojasniti tistega, kar se dogaja v nas in okoli nas.
To, s čimer se ukvarjata, jima je razširilo poglede na tisto, kar poklicno počneta. Ona je opustila spodbujanje tekmovalnosti, ker je otroke treba vzgajati v duhu sodelovanja in ne tekmovanja, saj ni treba drugih premagovati, da bi dokazal, da si dober. Njemu so vzorci, ki jih opaža pri pacientih, v pomoč pri strokovnem presojanju o tem, kaj storiti. Opozarjata, da se je koristno znebiti negativnosti, nenehnega pritoževanja, ki nam pije življenjsko energijo, strah in skrbi nas tako ohromijo, da vedno manj zmoremo.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta