Slovenski muslimani za zdravljenje palestinskih otrok v URI Soča zbrali 30.000 evrov

STA, A.L.
22.10.2024 17:30

Muslimani iz Slovenije so na petkovi molitvi zbrali 30.000 evrov za palestinske otroke, ki se zdravijo v Univerzitetnem kliničnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Namenjena bodo njihovi rehabilitaciji, so na spletni strani zapisali pri Islamski skupnosti v Sloveniji.

Porić je zbrana sredstva predal nekdanjemu slovenskemu predsedniku Danilu Türku in Mojci Seliškar Toš iz Fundacije Danila Türka - Pustimo jim sanje, ki ju je sprejel v prostorih Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana. Türk se je muftiju Poriću in članom Islamske skupnosti zahvalil za donacijo.

Fundacija Danila Türka že vrsto let izvaja humanitarne projekte, med katerimi je tudi program rehabilitacije otrok iz Gaze, ki so žrtev vojne. "Zbrana sredstva bodo namenjena kritju stroškov tega obsežnega in dragocenega programa, ki vključuje tako telesno kot čustveno rehabilitacijo otrok, ki so bili izpostavljeni vojni. Takšna zdravljenja so pogosto nepredvidljiva, saj so številni otroci prišli z dokaj svežimi ranami, ki zahtevajo dodatno oskrbo in specializirano obravnavo," so poudarili v Islamski skupnosti.

Pomen tovrstnih projektov je po njihovih navedbah neprecenljiv ne samo v materialni, ampak tudi v čustveni podpori. Prostovoljci Islamske skupnosti v Sloveniji aktivno sodelujejo pri organizaciji prostočasnih dejavnosti za otroke. Vključeni so tudi v izlete in različne družabne dogodke, s katerimi skušajo vsaj za trenutek pričarati nasmehe na otroške obraze. Poleg tega se trudijo ugoditi njihovim posebnim željam, kar pomembno prispeva k njihovi čustveni rehabilitaciji in lajšanju travmatičnih izkušenj.

V Slovenijo je 13. oktobra prispelo deset palestinskih otrok iz Gaze, ki so v URI Soča deležni zdravljenja in psihosocialne rehabilitacije. Otroke je v ponedeljek obiskal tudi premier Robert Golob, ki je njihove zgodbe označil za pretresljive.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta