Najbolj slavna slačipunca je stara 50: "Rada se fotografiram gola, ker takrat postanem del moških fantazij"

Denis Živčec Denis Živčec
24.04.2022 05:30

Carmen Electra. Že njeno ime je polno seksapila. Sveže pečena abrahamovka ostaja ena najbolj zapeljivih slavnih lepotic nepozabne Obalne straže.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri Carmen Electra se zdi, da poletje traja večno.
Profimedia

Ameriška igralka in nekdanja Playboyeva zajčica Carmen Electra si je v 90. letih prislužila laskavi naziv seks simbola in ga upravičeno nosi še danes. Carmen, ki je ta teden praznovala 50 let, s svojim videzom še vedno vzbuja občudovanje, kjerkoli se pojavi, medtem ko jo več kot 1,3 milijona sledilcev na instagramu ob vsaki objavi radodarno zasipava s komplimenti na račun njenega brezčasno mladostnega imidža in zapeljive postave. Tako je svoje oboževalce za veliko noč počastila s fotografijo, na kateri pozira v kostumu zajčice. Odziv je izjemen.

Carmen svojo kariero dolguje predvsem legendarnemu glasbeniku Princeu. Ko ga je spoznala, je delala kot striptizeta, on pa ji je pomagal izdati njen prvi singel, ki ji je služil kot odlična odskočna deska na poti v Hollywood. Pevsko kariero je kmalu opustila in se posvetila igralstvu. V seriji Obalna straža se je prvič pojavila že leta 1997, ko je bila stara 22 let, vloga očarljive reševalke Lane McKenzie pa ji je zagotovila zvezdniški status. Istega leta, ko je začela igrati v Obalni straži, je Carmen pozirala za Playboy in kasneje v svoji karieri še večkrat krasila naslovnico te revije. Od devetdesetih let je ustvarila kar nekaj vlog v visokoproračunskih filmih, a najbolj se je spomnimo po Obalni straži.

Ena najbolj seksi žensk 90. let

Slavna lepotica je naslovnice polnila tudi s svojim burnim ljubezenskim življenjem. Njena najbolj znana zveza je tista s košarkarjem Dennisom Rodmanom, s katerim je bila leta 1998 poročena celih devet dni. Nato se je leta 2003 poročila s kitaristom Davom Navarrom, poroko pa so ovekovečili v MTV-jevem resničnostnem šovu. Zakon je trajal tri leta, par pa je po ločitvi ostal v odličnih odnosih. Aprila 2008 so njeni tiskovni predstavniki potrdili, da je zaročena z Robom Pattersonom, članom metal skupine Otep. Skupaj sta bila nekaj let, a sta se leta 2012 razšla. O njenem ljubezenskem življenju danes ni znano nič, uradno naj bi bila samska.

Bila je članica legendarne igralske zasedbe globalno uspešne Obalne straže.
Profimedia
Pravi, da se vsako leto počuti še malce bolj seksi, kar pripisuje naraščajoči samozavesti.
Profimedia

Carmen Electra ima oči, modre kot morje, njena podoba moške ob pamet spravlja že desetletja. Visoka je sicer le 159 centimetrov, ima pa zato velike prsi in bujne rjave lase. Razglasili so jo za eno najbolj zapeljivih slavnih žensk devetdesetih let prejšnjega stoletja. Še danes ji veliko mlajše ženske zavidajo, kadar objavi kakšen selfi. Marca 2014 se je fotografirala za naslovnico britanske verzije FHM-ja in tako postala najstarejša zvezdnica, ki ji je pripadlo mesto na naslovni strani te slovite revije za moške.

Electra, ki v prostem času zelo rada peče kolače, je ob tej priložnosti izjavila, da se je med provokativno fotografsko seanso počutila odlično, celo boljše kot v obdobju, ko je bila znatno mlajša: "Leta so mi prinesla samozavest in zdaj se v svoji koži počutim prijetneje kot pred desetletjem in kot v obdobju, ko sem v rdečih kopalkah z reševalno bojo tekala po plaži. Manj sem živčna in zato menim, da sem bolj seksi. Skrivnost lepote je v sprejemanju lastne osebnosti. Rada se fotografiram gola, ker takrat postanem del moških fantazij. To mi laska in me hkrati vzburja."

Njeno pravi ime je Tara Leigh Patrick. Rodila se je 20. aprila 1972 v Sharonvillu v ameriški zvezni državi Ohio. Njen oče Harry Patrick je bil kitarist in zabavljač, njena mama Patricia pa pevka. Oba z medlo uspešnima karierama. O tem, kakšne poglede na življenje sta imela njena starša, priča tudi dejstvo, da je Carmen najmlajši, šesti otrok v družini. Ima štiri brate in sestro Debbie, o kateri je nekoč izjavila, da ji je bila kot druga mama.

V sebi nosi indijanske gene

Pri šestih letih je začela obiskovati plesni tečaj, tri leta pozneje se je pridružila šoli, ki je bila zamišljena kot kreativna delavnica, nato pa je zamenjala še nekaj izobraževalnih ustanov, ki jim je bilo skupno to, da so bile tesno povezane z igro in plesom. Pozneje se je specializirala za striptiz. Za svojo posebno lepoto se lahko zahvali mešanici irskih, nemških, nizozemskih in indijanskih genov svojih prednikov.

Visoka je komaj 159 centimetrov, a njene druge mere so precej bolj impresivne.
Reuters
Carmen Electra ostaja obraz zlate dobe silikona v ameriški televizijski industriji.
Profimedia

Profesionalno kariero je začela leta 1990 kot zabavljačica v nekem zabaviščnem parku v Masonu. Izvajala je šov program z naslovom It's Magic, leto dni pozneje pa je odprla novo življenjsko poglavje in se preselila v Kalifornijo. Tam je spoznala razvpitega glasbenika Princea, ki ji je pomagal, da je začela ustvarjati kariero v pevskih vodah. Podpisala je pogodbo z njegovo produkcijsko hišo in se odločila za umetniško ime. In tako je leta 1991 Tara Leigh Patrick postala Carmen Electra.

V tistem obdobju je imela nekaj kratkotrajnih razmerij z rokerji, med drugim tudi s Tommyjem Leejem, ki je pozneje postal mož njene prsate kolegice Pamele Anderson, in Fredom Durstom, vodjo skupine Limp Bizkit. Njen obraz je postajal prepoznaven v ameriški javnosti, njeno telo pa vse bolj občudovano. Leta 1996 jo je poklical urednik Playboya in ji ponudil fotografiranje.

Leta 1998, ko je še snemala Obalno stražo, sta ji v zelo kratkem časovnem obdobju umrli mama in sestra. Najprej je za posledicami srčnega infarkta umrla Debbie, deset dni pozneje pa še Patricia, za katero je bil usoden možganski tumor. "Po smrti mame in sestre sem bila povsem otopela. V tistem obdobju sem spoznala Rodmana, ki je zelo zabaven. Vsak večer sva se šla zabavat in zame je bil kot nekakšen ventil, beg pred slabim razpoloženjem," je pojasnila zvezdnica.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta