(FOTO) Vrata je odprl Atelier DH Fashion

05.09.2021 02:00
Prav mogoče je, da je Maribor svoj najbolj šik in bleščeč družabni dogodek jeseni, ki to sicer še ni, že doživel.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Hojnik in Valerija Grubelnik, otvoritev DH Fashion Foto: Marko Pigac/pigac.si
Marko Pigac/pigac.si

Bela zavesa je padla, mesto pa v Ulici 10. oktobra dobilo modni atelje, ki se ga ne bi sramovala nobena modna prestolnica po svetu. Vrata je odprl Atelier DH Fashion, s katerim je David Hojnik, eden najbolj iskanih in prodornih slovenskih modnih oblikovalcev, močno nadgradil svojo zgodbo.

"Atelier DH fashion so moje sanje in vizija. To ni zgolj nova modna trgovina, temveč prostor stilskih doživetij. Nahranili bomo vaše oči in dušo. Vsak centimeter smo uredili z mislijo na vas. Želimo si, da bi se v ateljeju za vas čas ustavil in bi lahko v lepoti svojega malega modnega doživetja uživali na polno," je povedal ob otvoritvi. "Ni bilo prav lahko. Zadnjih deset mesecev sem v rokah pogosteje od krojaškega držal gradbeni meter. A pravkar je vse dobilo smisel. Vesel sem, da je obdobje dvomljivcev, ko so nas nekateri spraševali, od česa sploh živimo, mimo. Želim si, da s svojo zgodbo navdihnemo, opogumimo še koga, ki si želi razpreti krila in početi to, kar ga resnično osrečuje. Za lepe stvari v življenju se je vredno boriti."

Mične gospodične. Kim Božič, lastnica Allegrie, Maja Keuc in mojstrica ličenja Doroteja Premužič
Foto: Marko Pigac/pigac.si
Marko Pigac/pigac.si
Goran Pfeiler in Maja Keuc Amaya, otvoritev DH Fashion Foto: Marko Pigac/pigac.si
Marko Pigac/pigac.si
6Pack in njegova "Nr. 1 žena" Nika Čukur, za katero se zdi, da je videti le še bolje in bolje.

Foto: Marko Pigac/pigac.si
Marko Pigac/pigac.si

Atelier je razdeljen v tri povezane sklope. Prvi, "showroom" trgovinski del, je prostor, poln "ready to wear" kolekcij, ki se bodo tedensko osveževale. Ateljejski del je namenjen strankam za izdelavo unikatnih kreacij po meri, po posvetu v udobnem, intimnem ambientu ob kavi. Tretji, kreativni del, pa je tisti, v katerem kreacije nastajajo. Novo poglavje spremlja tudi nova kolekcija. "Kolekcija je pravzaprav zelo pestra in namenjena različnim stilom, okusom in osebnostim. Razdelili smo jo v več sklopov, tako bo mogoče najti svečana oblačila, ki so jih stranke pri nas že vajene, posebno poslovno modo in sproščen ulični stil, ki se spogleduje z visoko modo," pravi Hojnik. Od poigravanja s kovinskimi odtenki, provokativnimi potiski in perlami nas tokrat pelje na mehek sprehod med pasteli. Se zdi ali ga zares pravkar doživljamo v najbolj romantični luči doslej? "Ambient Atelierja in kolekcija sta nastajala hkrati, zato lahko v njunih stilih najdemo precej vzporednic. Prvi predstavljeni utrinki nove kolekcije so res nežni in romantični pasteli, ki so mi ljubi že precej časa, vendar sem jih v sklop kolekcije postavil prvič. Vendar tudi tokrat ne manjka perja, perl in kovinskih odtenkov, tako da ostajam zvest svojemu stilu, le nadgrajujem ga z vedno bolj drznimi izvedbami in posebnimi kombinacijami. Tudi v klasični črnini še zmeraj najdem izziv in prostor za dramatične poteze," še pravi oblikovalec.

Mariborski župan Saša Arsenovič z ženo Katjo in simpatičnim podmladkom
Foto: Marko Pigac/pigac.si
Marko Pigac/Pigac.si
Atraktivna manekenka Aida Muratović in modni fotograf Tibor Golob
Foto: Marko Pigac/pigac.si
Marko Pigac/pigac.si
Škof. Marko Škof. In ima licenco za šarmiranje. Mladi pevec je užival v čedni družbi.
Foto: Marko Pigac/pigac.si
Marko Pigac/pigac.si

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta