Golob: Referendum o jedrski elektrarni je izsilila SDS

STA, A.L.
22.10.2024 21:46

Premier Robert Golob je danes ocenil, da je referendum o projektu nove nuklearke v Krškem (Jek 2) na nek način izsilila SDS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V odgovoru na novinarsko vprašanje po srečanju z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom v Washingtonu je še povedal, da končna odločitev o tem ne bo sprejeta pred letom 2027 ali 2028.

"Kolikor jaz razumem, je bil referendum sedaj preklican s strani vseh poslanskih skupin oziroma je bila dana pobuda za preklic," je dejal premier. Dodal je, da so ves čas govorili, da bo končna odločitev o drugem bloku jedrske elektrarne Krško sprejeta v naslednjem mandatu, to je leta 2027 ali 2028.

"Verjamem, da bo takrat tisti odločilni referendum. Ta referendum, o katerem zdaj govorite, je bil na nek način izsiljen z enostransko pobudo SDS. Ta isti SDS je sedaj enostransko umaknil svojo pobudo in nam res ni do tega, da bi se na tem projektu lomila politična kopja, ker je enostavno prevelik, preveč pomemben in prezahteven, da bi se na njem šli politike," je dejal Golob. Odločitev poslanskih skupin za umik referendumske pobude pa je označil za pravilno.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta