Buške in praske

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
24.11.2019 06:48

Učencu je med šolskim odmorom spodrsnilo po stopnicah, padel je in si potolkel komolec. Nič hujšega. V vrtcu so se otroci prerivali, tako da si je eden presekal glavo na radiatorju, nekaj šivov in se je rana hitro zacelila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ampak staršem to ni bilo dovolj, v skrbi za svoje potomce so zadoščenje iskali na sodišču. Tožili so učiteljico in vzgojiteljico, da sta se morali, revi, na sodišču zagovarjati malodane kot na nürnberških procesih. Zgodbi sta izmišljeni, a bi bili lahko čisto resnični. Da se lahko vprašamo, ali naši otroci živijo v vati. Ali ne smejo dobiti niti praske, kaj šele buške od plezanja na sosedovo češnjo. Jasno, najbolj zaščitniški do svojih otročičkov so taki, ki imajo največje "divjake". "Kaj pa govorite! Moj pa res ni tak," kontrirajo učiteljici/vzgojiteljici, če jim ta karkoli skuša razložiti. Za razlago (in sodbo) so ja na voljo sodišča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta