Verstappen zmagovalec Imole

STA
24.04.2022 17:00

Precej slabo se je dirka razpletla za nekdanjega svetovnega prvaka Britanca Lewisa Hamiltona

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Imoli. Potem ko je svetovni prvak dobil že sobotno sprintersko dirko, je danes dosegel še eno zmago, uspeh Red Bulla na dirki za VN Emilije Romanje pa je dopolnil njegov moštveni sotekmovalec Mehičan Sergio Perez.

Tretji je bil na koncu Britanec Lando Norris (Mclaren).

Precej slabo se je dirka razpletla za nekdanjega svetovnega prvaka Britanca Lewisa Hamiltona, saj je Mercedesov dirkač končal šele na 13. mestu. Devet mest boljši pa je bil drugi voznik te ekipe, njegov rojak George Russel.

Po napaki deset krogov pred ciljem, ko je zadel zaščitni zid in moral na postanek v bokse, pa je brez stopničk ostal tudi vodilni v seštevku sezone Monačan Charles Leclerc. Adut domačega moštva Ferrari je bil na koncu le šesti, še slabše se je dirka končala za drugega Ferrarijevega voznika Carlosa Sainza, ki je po trčenju končal že v prvem krogu.

V skupnem seštevku je Leclerc kljub današnjemu neuspehu še vedno prepričljivo prvi, a se mu je po današnji zmagi Verstappen precej približal.

Naslednja dirka bo nova preizkušnja v koledarju formule 1 v Miamiju 8. maja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta