Pri vijoličastih so se zavili v molk, trening vodila Mertelj in Filipović, a že v petek naj bi prišel Boštjan Cesar

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.10.2024 20:15

V NK Maribor do nadaljnjega ne dajejo izjav, a vse bolj se izrisuje ogrodje strokovnega štaba, ki naj bi ga pod Kalvarijo imel novi trener.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Željko Filipović in Aleš Mertelj sta vodila četrtkov trening vijoličastih. 
Andrej Petelinšek

Za razliko od preteklih dni, ko je iz Ljudskega vrta odšel Ante Šimundža, je bilo v četrtek dogajanje okoli NK Maribor mirno. Do zvečer ni bilo uradne potrditve, da je Boštjan Cesar trener 16-kratnih državnih prvakov. Njegovemu sredinemu poletu na pogovore k Acunu Ilicaliju v Turčijo je sledila objava NZS, da je sodelovanje s pomočnikom selektorja Matjaža Keka zaključeno. Ekipa je poročala, da so bi bili pogovori trenerskega začetnika in Ilicalija plodni. Vse bolj se tudi izrisuje ogrodje strokovnega štaba, ki naj bi ga pod Kalvarijo imel Cesar. Kot smo že poročali, reprezentančni kondicijski trener Luka Brkljača ne bo sodelavec 42-letnega Ljubljančana v Ljudskem vrtu, bi pa naj to ob Bojanu Jokiću postala Aleksandar Radosavljević in Jasmin Handanović. Prihod slednjega bi lahko pomenil, da po dolgih letih trener vratarjev prve ekipe Maribora ne bo več Mitja Pirih. Mariborčani naj bi se že razšli tudi z analitikom Luko Pintaričem.

Kakšna bo usoda Aleša Mertlja in Željka Filipovića, ki sta opravljala vlogo pomočnikov trenerjev v Ljudskem vrtu, še ni znano. Sta pa Mertelj in Filipović vodila četrtkov dopoldanski trening. V Ljudskem vrtu se je zbrala okrnjena zasedba, saj je kar deset članov ekipe na reprezentančnih akcijah. Josip Iličić in Jan Repas sta v slovenski izbrani vrsti, Pijus Širvys v litovski, Orphe Mbina pa z reprezentanco Gabona. György Komaromi je v mladi madžarski reprezentanci, Karol Borys v poljski, Niko Grlić, Anej Lorbek in Niko Osterc v slovenski selekciji do 19 let, Žan Meško pa v vrsti do 17 let. "Zaradi poškodbe kolena je v procesu okrevanja Andre Sousa, Marko Božić trenira z moštvom in izpušča le kontaktne vaje, Hilal Soudani še vadi po individualnem programu, Benjamin Tetteh pa že opravlja vse aktivnosti s polno obremenitvijo," so zapisali v NK Maribor.

Glede vprašanj o novem trenerju so se na Mladinski 29 zavili v molk. Ko so v četrtek popoldan Maribor zajeli temni oblaki, sta do stadiona prišla športni direktor Marko Šuler in poslovni direktor Bojan Ban. Predstavnika za odnose z javnostmi v NK Maribor smo, ko smo bili pred Ljudskim vrtom, prosili za komentar ali izjavo koga od odločevalcev, a nam je bilo rečeno, da do nadaljnjega v klubu ne dajejo izjav. Ob odhodu smo Bana, ki ob srečanjih z novinarji pogosto pomenkuje, povprašali, kaj se dogaja v klubu, a nam je odvrnil, da teme o športnem delu delovanja kluba niso v njegovi pristojnosti. Na uho nam je od dveh virov blizu kluba sicer prišlo, da bo petkov dopoldanski trening že vodil Cesar, a tega nam v klubu niso potrdili.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta