Brez besed in s spakiranim kovčkom: Kako je odšel Ante Šimundža

Miha Dajčman Miha Dajčman
08.10.2024 21:45

V NK Maribor potrdili: Ante Šimundža ni več trener članske ekipe. Prvi kandidat za njegovega naslednika naj bi bil Boštjan Cesar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tan Kesler in Cem Basgul odločitve, da odslovijo trenerja članske ekipe, nista želela komentirati.
Miha Dajčman

Opoldne so začele krožiti informacije, zvečer je bilo že uradno. Na nedeljskem štajerskem derbiju proti Celju je nogometaše Maribora zadnjič s klopi vodil Ante Šimundža. "Sprejeta je bila odločitev o spremembi v strokovnem štabu: Ante Šimundža ni več trener NK Maribor," so v Ljudskem vrtu potrdili, da se po dobrem letu dni razhajajo s 53-letnikom. Šimundža je svojo pisarno na stadionu izpraznil že dobro uro pred uradnim naznanilom, nekaj po 17. uri, ko je bil sklican (krizni) sestanek, se je s kovčkom in spominsko sliko odpravil proti parkirišču. Izjav ni želel dajati.

S kovčkom in spominsko sliko se je Mariborčan odpravil iz Ljudskega vrta.
Miha Dajčman

Podobno "zgovorna" sta bila oba predstavnika novih odločevalcev pod Kalvarijo. Tan Kesler, nogometni direktor projektov Acuna Ilicalija, novega, sicer še nepotrjenega lastnika 16-kratnih slovenskih prvakov, in Cem Basgul, vodja nogometnih operacij v Ljudskem vrtu, sta nas odpravila le z odgovorom, da bo klub objavil sporočilo za javnost. In ga je. "Ante je pomemben del našega kluba, v preteklosti kot igralec in pozneje kot član strokovnega štaba. Dolga leta je posvetil klubu, njegov prispevek na igrišču in s klopi je trajno zaznamoval našo ekipo ter delovanje kluba. Izražamo mu zahvalo za predanost in storjeno med skupnim obdobjem. Svoje delo je opravljal z veliko zagnanostjo in pripadnostjo, za kar se mu iskreno zahvaljujemo ter mu želimo veliko sreče in uspehov na nadaljnji poti," so v klubu zaželeli zdaj že nekdanjemu trenerju. 

Dobro leto za tem, ko ga je športni direktor Marko Šuler ustoličil, je Ante Šimundža že nekdanji trener vijoličastih.
Igor Napast

Šimundža se je na klop kluba, s katerim je doživel jesen v ligi prvakov tako v vlogi nogometaša kot trenerja, vrnil pred dobrim letom dni, 3. oktobra 2023. Vijoličaste je v minuli sezoni odpeljal do drugega mesta v državnem prvenstvu, to pozicijo moštvo drži tudi po 11 krogih v aktualni sezoni. V prvi ligi so 16-kratni slovenski prvaki ob šestih zmagah in treh remijih doživeli dva poraza, oba proti Celju, v kvalifikacijah za evropske pokale pa so se poleti ustavili v play-offu konferenčne lige, kjer je bil boljši švedski Djurgarden.

Kdo ga bo nasledil na klopi, še ni potrjeno. Po poročanju Ekipe naj bi bil glavni kandidat Boštjan Cesar. Ljubljančan sicer samostojne trenerske izkušnje z vodenjem članske ekipe še nima, je bil pa v zadnjih dveh letih in pol uspešen v trenerskem štabu reprezentance Slovenije. V vlogi pomočnika selektorja Matjaža Keka je bil še na današnjem treningu na Brdu pri Kranju, a kot kaže z reprezentanti ne bo odpotoval v Oslo, kjer jih v četrtek čaka tekma lige narodov proti Norveški. Njegova pot bo krajša.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta