(VIDEO) Potrjeno! Ante Šimundža ni več trener Maribora

ŠR
08.10.2024 13:04

Nogometaši Maribora bodo kmalu dobili novega trenerja. Ante Šimundža je danes po 17. uri s svojimi stvarmi odšel s stadiona.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža je pospravil svoje stvari v pisarnah Ljudskega vrta. 
Miha Dajčman

Dva poraza proti štajerskim rivalom iz Celja v dobrih dveh tednih sta terjala davek. Nogometaši Maribora so ostali brez trenerja. "NK Maribor obvešča, da je bila sprejeta odločitev o spremembi v strokovnem štabu: Ante Šimundža ni več trener NK Maribor. Ante je pomemben del našega kluba, v preteklosti kot igralec in pozneje kot član strokovnega štaba. Dolga leta je posvetil klubu, njegov prispevek na igrišču in s klopi je trajno zaznamoval našo ekipo ter delovanje kluba. Izražamo mu zahvalo za predanost in storjeno med skupnim obdobjem. Svoje delo je opravljal z veliko zagnanostjo in pripadnostjo, za kar se iskreno zahvaljujemo ter mu želimo veliko sreče ter uspehov na nadaljnji poti," so na klubski spletni strani zapisali 16-kratni slovenski prvaki.

Sporočilo za javnost so sestavili dobro uro po sestanku v Ljudskem vrtu. Okoli 17. uri je Ante Šimundža s svojimi stvarmi zapustil stadion, za izjave pa ni bil na voljo.

Kdo bo sedel na vročo klop, iz kluba še niso sporočili. Po poročanju Ekipe naj bi bil najresnejši kandidat za novega šefa stroke vijoličastih Boštjan Cesar, ki je danes sicer še opravljal vlogo pomočnika selektorja Matjaža Keka na treningu članske reprezentance Slovenije.

Ante Šimundža je izgubil oba dvoboja proti Albertu Rieri tej sezoni.
Sašo Bizjak

Šimundža se je na klop kluba, s katerim je doživel jesen v ligi prvakov tako v vlogi nogometaša kot trenerja, vrnil pred dobrim letom dni, 3. oktobra 2023. Vijoličaste je v minuli sezoni odpeljal do drugega mesta v državnem prvenstvu, to pozicijo moštvo drži tudi po 11 krogih v aktualni sezoni. V prvi ligi so 16-kratni slovenski prvaki ob šestih zmagah in treh remijih doživeli dva poraza, oba proti Celju, v kvalifikacijah za evropske pokale pa so se poleti ustavili v play-offu konferenčne lige, kjer je bil boljši švedski Djurgarden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta