Mariborčani so se kljub zmagi poslovili od Evrope

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
16.10.2024 22:28

Potem ko je ekipa i-Venta v Talinu izgubila z 1:3, zmaga 3:2 v dvorani Tabor ni bila dovolj za napredovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski odbojkarji so zmagali, a je bila zmaga grenka, saj jim ni prinesla napredovanja. 
Andrej Petelinšek

Mariborske odbojkarje je v povratni tekmi prvega kroga evropskega pokala CEV v dvorani Tabor proti ekipi Sever Taltech Talin čakala zahtevna naloga. Prva tekma pred tednom dni v Talinu se je končala z rezultatom 3:1 (22:25, 25:21, 27:25, 25:23) za estonski klub, tako da je ekipa i-Venta za napredovanje v drugi krog morala zmagati 3:0 ali 3:1, nato pa dobiti še zlati niz. Žal se to ni zgodilo, gostje so se v dveh tekmah pokazali kot boljša ekipa, zmaga Mariborčanov 3:2 (23:25, 19:25, 25:23, 25:23, 15:13) pa je bila nezadostna.  

Mariborčani so bili na dobri poti, da si v uvodnem nizu priigrajo ugodno izhodišče za nadaljevanju tekme, saj so bili na pragu osvojitve niza. Igra je sicer bila izenačena, v prelomnih trenutkih pa je mariborska vrsta povedla 23:20. Toda v nadaljevanju si je privoščila nekaj neodpustljivih napak, tako da so gostje dosegli pet točk zapored in osvojili niz in tudi psihološko prednost.

Izkušena estonska ekipa je z odličnim izvajanjem začetnih udarcev v prvem nizu nadaljevala tudi v drugem in ob slabem sprejemu mariborskih odbojkarjev povedla 4:1 in 8:4. Trener gostiteljev Sebastijan Škorc je poskušal nalet gostov ustaviti z menjavami igralcev, a se to ni zgodilo. Prednost Estoncev je rasla iz minute v minuto, pri 24:18 pa je bilo jasno, da je za ekipo i-Venta konec evropske poti. Selver Taltech je niz dobil s 25:19 in si zagotovil napredovanje v drugi krog.  

Nasveti trenerja Sebastijana Škorca niso vselej obrodili sadov. 
Andrej Petelinšek

V nadaljevanju je trener gostov priložnost za igro ponudil nekaterim odbojkarjem, ki v prvem in drugem nizu niso igrali, in gledalci so spremljali izenačeno igro, v končnici pa so bili bolj zbrani gostitelji in znižali rezultat v nizih. Estonski odbojkarji so v četrtem nizu spet zaigrali za spoznanje boljše, do sredine niza vodili za dve točki ali tri, pred končnico so prednost povišali na štiri točke (22:18), toda Mariborčani se niso predali, v končnici jim je uspel zasuk in dobili so niz s 25:23. V petem nizu so mariborski odbojkarji ves čas vodili, pri 11:11 so jih tekmeci ujeli, neodločeno je bilo še pri 13:13, nato pa je domača ekipa osvojila še dve točki za zmago 3:2. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta