Kopitar s kralji na domačem ledu boljši od Utah

N.S., STA
27.10.2024 08:44

Slovenski hokejski zvezdnik je z Los Angeles Kings na uvodu v novo sezono prvenstva NHL na drugi domači tekmi v prenovljeni dvorani crypto.com dosegel še drugo zmago.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Kralji so s 3:2 premagali novince v ligi Utah, Joel Edmundson je zadel dvakrat, Kopitar pa je v 18:06 minute na ledu v statistiko dodal eno podajo. Pri gostiteljih, za katere se je z dvema zadetkoma izkazal Edmundson, Brandt Clarke pa je dosegel gol in podajo, je bil izkušeni kapetan kraljev Kopitar podajalec pri prvem golu Edmundsona za prednost domačih z 2:0. S tem je 37-letni Slovenec zbral še 1220. točko v tekmovanju za Stanleyjev pokal in na večni lestvici lige NHL napredoval na 45. mesto.

Vratar Darcy Kuemper je ob prvem nastopu po skoraj dveh tednih, ko je manjkal zaradi poškodbe, za zmago zaustavil 23 strelov. Za goste iz Utaha, ki so doživeli tretji poraz v nizu, sta zadela Clayton Keller in Logan Cooley.

Naslednja tekma kralje čaka v torek, ko bodo gostovali pri San Jose Sharks. Prvi medsebojni obračun to sezono so kralji v domači dvorani dobili s 3:2.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta