DP v odbojki: Zahtevni gostovanji obeh mariborskih klubov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.10.2024 06:00

Odbojkarji i-Venta potujejo na Primorsko, odbojkarice OTP banke Branik pa na Gorenjsko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blok bankirk je čvrst in visok, a včasih v njem zazeva luknja.
Andrej Petelinsek

Odbojkarji in odbojkarice bodo z današnjimi tekmami četrtega kroga nadaljevali boje za točke državnega prvenstva. Mariborska kluba bosta gostovala, moška ekipa bo v Kanalu ob 19. uri začela tekmo proti Alpacemu, ženska ob 17.30 v Kamniku proti Calcitu.  

Kanalci so v prestopnem roku, podobno kot Štajerci, močno prevetrili ekipo. Med okrepitvami je najbolj znano ime dolgoletni reprezentančni podajalec, 38-letni Dejan Vinčić, med novinci pa velja omeniti še 195 cm visokega sprejemalca, Korošca Vida Ranca, ki je po treh krogih najučinkovitejši igralec lige. Alpacem je s petimi točkami na lestvici tretji, i-Vent z enakim številom točk četrti, oboji pa naj bi bili ob Calcitu najresnejši kandidati za drugo mesto v prvenstvu.

Mariborčanke, ki so po treh tekmah kljub ne preveč prepričljivi igri brez izgubljene točke na vrhu lestvice, čaka danes visoka ovira. Petkratne zaporedne državne prvakinje iz Kamnika zaostajajo za točko, ki jim jo je na tekmi v Novi Gorici ob zmagi 3:2 odščipnila ekipa GEN-I, toda obračuni med gorenjsko in štajersko ekipo imajo drugačen naboj. Po navadi so bili zanimivi ter rezultatsko negotovi in pričakovati je, da tudi tokratni ne bo izjema.

Jako Seška, v napadu, in njegove soigralce čaka okrepljeni kanalski klub.
Andrej Petelinsek

Drugi pari 4. kroga, moški, ob 20. uri: Krka - FužinarSIJMetalRavne, Calcit - Merkur Triglav; ACH - Panvita Pomgrad, že odigrano (3:0); ženske, ob 18.30: Radol'ca - Sip Šempeter; ob 19. uri: Ankaran - Grosuplje; ob 20. uri: Luka Koper - GEN-I.  

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta