Šarec: Vlada bo v ujmah prizadetim občinam za intervencijske stroške povrnila 1,7 milijona evrov

STA, M.R.
25.05.2023 02:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minsiter Marjan Šarec na prizorišču zemeljskega plazu v Zgornji velki.
Igor Napast

Stroški sanacije pa bodo povrnjeni po nekoliko daljših postopkih, je pojasnil minister Marjan Šarec. Gre za stroške, za katere so občine ocenile, da so jih imele s tehnično opremo, hrano, orodjem, ponjavami in podobnimi zadevami na intervenciji. Obrambni minister je ob tem dejal, da bo država občinam te stroške povrnila rekordno hitro v roku enega tedna, tako bodo lahko svoje proračune namenile za druge zadeve.

Dodal je, da gre le za povrnitev intervencijskih stroškov, stroški sanacije pa bodo povrnjeni ko bodo zaključeni nekoliko daljši postopki. Pojasnil je, da oceno škode izvedeta obrambno ministrstvo oz. uprava za zaščito in reševanje, za stroške sanacije pa so pristojni drugi resorji.

V tem mesecu je severovzhod države zajelo več večjih neurij, samo v občini Šentilj so našteli 122 zemeljskih plazov ob cestah in objektih, od tega jih je okoli 80 večjega obsega, ter še okoli 300 plazov na kmetijskih zemljiščih. Več stanovanjskih hiš je trajno neprimernih za bivanje, pet družin pa je bilo včeraj še vedno nastanjenih v kontejnerjih.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta