Protest Rešimo Slovenijo: Cerkev najeta, glasbeniki bodo honorirani

Kristina Božič
09.10.2019 11:00

V Ljubljani bo v četrtek protest, da bi se reševalo; ne lastnih političnih karier, kaj šele konkretnih težav revnih delavk ali problemov kmetov v primežu trgovskih verig. Protest bo namenjen reševanju države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sodelovanje med Marjanom Podobnikom in Janezom Janšo se po evropskih volitvah nadaljuje. 
Bobo

Po preživeli poletni vročici stranke SLS, ko se je borila proti medvedom in volkom, živečim v Sloveniji, je sredi septembra predsednik SLS napovedal ljubljanski protest za 10. oktobra. Njegova napoved je doživela odmev s strani predsednika SDS Janeza Janše in podporo neuspelega kandidata za mariborskega župana na zadnjih volitvah Franca Kanglerja. Napoved protesta je sicer prišla dober teden dni po tem, ko je v Italiji odstavljeni minister za notranje zadeve in vodja desne populistične stranke Liga Matteo Salvini napovedal lastni shod desničarskih strank oktobra v prestolnici – le ta bo potekal v Rimu čez dober teden dni.

Pri organizaciji logistično sodelujejo zunajparlamentarna SLS, Franc Kangler, k protestom pa vabita tudi SDS in njen predsednik Janez Janša.
Bobo
Frančiškanska cerkev na Prešernovem trgu v Ljubljani. 
Robert Balen
Alfi Nipič
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta