SLOVENIJA

Predsednica republike za novega piarovca izbrala nekdanjega šefa podmladka SMC

Luka Mlakar Luka Mlakar
25.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Pirc Musar ima novega svetovalca za odnose z javnostmi.
Robert Balen

Predsednica države Nataša Pirc Musar nadaljuje z oblikovanjem ekipe svojih najožjih sodelavcev, tokrat na področju odnosov z javnostmi. Že pred zaprisego novoizvoljene predsednice in primopredajo poslov z nekdanjim predsednikom republike Borutom Pahorjem je bilo jasno, da za komuniciranje z novinarji v predsedniški palači ne bo zadolžena Darinka Kamien Pavlič, ki je pri Pirc Musar za stike z javnostmi skrbela v času njene predsedniške kampanje. Potem ko dolgo časa ni bilo jasno, kdo bo v uradu predsednice republike zadolžen za komuniciranje z mediji, je predsedničin novi sodelavec za strateško komuniciranje in odnose z javnostmi postal Nejc Šporin. Slednji je bil v preteklosti tesno povezan s stranko SMC, bil je eden od njenih ustanovnih članov in šef njenega podmladka.

Iz Propiarja se je preselil v urad predsednice republike

Nejc Šporin je bil eden od ustanovnih članov SMC, bil je tudi šef strankinega podmladka.
SMC

Šporin je novico, da se je zaposlil v predsedniški palači, včeraj objavil na družbenem omrežju LinkedIn, pred tem pa je bil zaposlen v agenciji Propiar, katere lastnica in direktorica je Nina Tomažin Bolcar. Prav omenjena agencija za odnose z javnostmi in strateško komuniciranje naj bi po naših informacijah s Pirc Musar sodelovala v času njene volilne kampanje, s tem pa nekateri povezujejo tudi zaposlitev Šporina v predsedniški palači.

Karierni prestopi strokovnjakov za odnose z javnostmi iz agencij pod okrilje najbolj vidnih slovenskih politikov sicer niso nič neobičajnega. Vlada Roberta Goloba je na svoji prvi seji junija lani za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade, zadolženo za strateško komuniciranje, imenovala nekdanjo poslanko SD in Pozitivne Slovenije Melito Župevc. Ta je bila pred tem zaposlena v agenciji Pristop, kjer je po poročanju portala Necenzurirano nedavno prišlo do lastniškega razhoda med Primožem Pusarjem in Alešem Razpetom, ki se umika iz lastništva agencije. Pristop na politično-medijski sceni velja za pomembnega zakulisnega igralca, med njegovimi strankami pa najdemo tudi največja državna podjetja.

Počivalškovo SMC zapustil pred združitvenim kongresom

Šporin je bil v preteklosti predstavnik za stike z javnostmi na zunanjem ministrstvu, ko je slovensko diplomacijo vodil Miro Cerar, v času prejšnje vlade Janeza Janše je bil svetovalec za odnose z javnostmi pri ministru za javno upravo Boštjanu Koritniku. Z ministrstva za javno upravo se je poslovil konec leta 2021. Pred kongresom SMC in GAS, ki sta se združili v stranko Konkretno, je namreč Šporin izstopil iz stranke, ki jo je leta 2014 s somišljeniki ustanovil Cerar. V pismu, ki ga je decembra predlani priložil svoji izstopni izjavi, je bil Šporin kritičen do vodstva SMC na čelu z Zdravkom Počivalškom. Takrat je med drugim zapisal, da je enoumje edina ideja, ki še povezuje SMC, in da stranka ni več v ničemer liberalna. Vodstvo stranke s Počivalškom je liberalne ideje, ki jih je nekoč zagovarjala SMC, poteptalo in jih zmlelo v prah, je ob izstopu iz stranke ugotavljal Šporin.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?