Policija svari: V gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost

Gregor Grosman Gregor Grosman
30.10.2019 14:13

Če se odpravljate na pot, pojdite pravočasno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

Čez praznike pričakujejo policisti povečan promet v okolici pokopališč, pa tudi na mejnih prehodih in cestah, ki povezujejo večja središča, saj bo naslednje dni mnogo ljudi izkoristilo za obisk sorodnikov in prijateljev. Policisti svetujejo, kako z ustreznim samozaščitnim ravnanjem preprečite marsikatero neprijetnost. Svetujejo, da ob obisku pokopališč pazite na svoje predmete, se izognite gneči z uporabo javnih prevoznih sredstev, če se odpravljate na pot, pa pred odhodom preverite stanje na cestah in mejnih prehodih. Ne pozabite ob odhodu od doma zavarovati svojih nepremičnin.

Janko Rath

Pazite na svoje predmete

Pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah, svetujejo policisti. Pri urejanju grobov jih imejte zmeraj na očeh. 

Tarča tatov parkirani avtomobili

Najbolj obiskana v teh dneh bodo parkirišča ob pokopališčih, ki so lahko tarča tatov. V vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov. Na vozilih zaprite vsa okna, vrata, avtomobil zaklenite (tudi prtljažnik) ter vklopite alarmno napravo. Izogibajte se parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih, še dodajajo policisti.

Marko Vanovsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta