Dež, nizke temperature, narasle reke. Maja bo počasi konec, do kdaj nas bo še zeblo?

VČ, STA
24.05.2021 11:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Že včeraj je meteorolog iz Agencije za okolje (Arso) Blaž Šter napovedal novo hladno fronto nad Slovenijo z nizkimi temperaturami, in danes se je dež razširil na večino države. Popoldne bo vsaj ponekod v južnih krajih prehodno ponehal, bo pa vreme nestanovitno tudi jutri. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob morju večinoma šibek jugo. Najvišje dnevne temperature v ponedeljek do 16, na Goriškem in ob morju okoli 20 stopinj Celzija.

Zvečer in v prvem delu noči bo nastalo nekaj ploh in neviht, do jutra pa se bo ozračje umirilo. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 22 stopinj Celzija.

Popoldne in v noči na torek lahko reke močneje narastejo, predvsem v severozahodni Sloveniji pa se lahko tudi razlijejo, opozarja Arso. Tudi drugod bodo številne manjše reke dosegle veliko vodnatost, ob lokalnih nalivih bodo hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki.

Reke, ki so narasle do velikih pretokov, trenutno prehodno upadajo. Gre predvsem za reke v severni Sloveniji, predvsem v porečju Save Bohinjke ter zgornje Soče. Drugod je vodnatost rek srednja in se počasi zmanjšuje. A danes bodo reke po državi ponovno naraščale.

Gladina morja bo danes in v torek povišana med 20. in 23. uro. Morje se lahko za kratek čas razlije na najbolj izpostavljenih delih obale.

Za sredo nato le malo boljši obeti: povečini bo sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

Tudi v četrtek bo dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bo predvsem v severnih krajih nekaj krajevnih ploh ali neviht.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta