(TEST) Renault clio: Premišljena evolucija

Janez Kovačič Janez Kovačič
18.12.2019 06:02

Novi renault clio je navzven takšen, kot je, tudi zato, ker je njegov predhodnik podrl marsikateri tržni rekord.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinko Kernc

Clio ima že dolga leta ali desetletje v svoji vitrini lovoriko najbolje prodajanega avtomobila na slovenskem trgu. V novi izvedbi jo hoče obdržati še naprej. Ima vse tisto, kar je nujno, da ostane na avtomobilskem Olimpu?
Čeprav pri francoski avtomobilski hiši ni kašnega posebnega navdušenja, ko ali če rečeš, da se prejšnji clio (IV) in sedanji (V) navzven komaj kaj razlikujeta, je to dejstvo. Ampak drži tudi, da je clio V kljub temu narejen povsem na novo. Sicer pa je prvi človek oblikovanja pri Renaultu Laurens van der Acker priznal vrednost stare resnice: ko gre avto tako dobro v promet kot clio, ga v novi generaciji zgolj dopolniš, izboljšaš, popraviš kakšno malenkost. Tudi zato zmore prvi hip vse razlike na karoserijski obleki prepoznati le res izurjeno, poznavalsko oko.

Znotraj ne moreš prezreti velikega in pokončnega multifunkcijskega zaslona. Fino je, da je njegovo upravljanje dovolj enostavno.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta