V Sloveniji: Citroën C5 aircross hybrid

Vinko Kernc Vinko Kernc
17.09.2020 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Citroën C5 aircross hybrid: na voljo zgolj s paketom opreme Shine, hibridnost pa oznanja s črko h na bokih ter z napisom Hybrid na zadku.
Vinko Kernc

Citroënov športni terenec v spodnjem srednjem avtomobilskem razredu, kjer so njegovi tekmeci outlander, tucson, 3008 in podobni, je dobil priključnohibridno različico z električnim dosegom več kot 50 kilometrov po protokolu WLTP. Pogonu služita 132-kilovatni bencinski in 80-kilovatni elektromotor, moč sistema je 165 kilovatov, največji navor je 320 njutonmetrov, pogon pa je prednji.

 

Pogonska baterija kapacitete 13,2 kilovatne ure se napolni v sedmih urah na domači vtičnici (osemamperska varovalka), najhitreje pa na priključku z 32-ampersko varovalko - v manj kot dveh urah. Takšen priključek je seveda na prodaj (ob nakupu avtomobila za tisoč evrov), na voljo pa je tudi za najem. Hibridni C5 aircross se tako pridružuje skupini hibridov, s katerimi lahko večina lastnikov opravi vožnje med delovniki zgolj s pomočjo elektrike.

Hibridna različica se od klasične razlikuje po nekaterih drobnih spremembah zunanjosti, po hibridnemu pogonu prilagojenem videzu merilnikov ter po dopolnjenem meniju v infozabavnem sistemu, po časovniku za ogrevanje notranjosti ter za začetek polnjenja (za kar je potrebna aplikacija za telefone, ki bo pri nas na voljo kasneje) pa po nekaj manjšem prtljažniku (460 namesto 580 l) in, jasno, po ceni. Ta je 43.350 evrov, z njihovim financiranjem ter popustom pa za okoli šest tisočakov manj. (vk)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta