Renaultovi hibridi: O prodajnih načrtih se ne govori, cene pa so znane

Janez Kovačič Janez Kovačič
14.09.2020 05:00

Clio, captur in megane grandtour imajo po novem hibridni in priključnohibridni pogon, pri nas bodo čez približno dva meseca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Clio E-tech se navzven od običajne izvedenke razlikuje predvsem po oznakah, kljub hibridnemu pogonu, ki prinaša tudi večjo in težjo baterijo (akumulator), pa njegova siceršnja uporabnost nič ne trpi.
Janez Kovačič

Pri francoski avtomobilski hiši, ki je v procesu velike reorganizacije, se rojeva nova družina avtomobilov v smislu pogona. Z oznako E-tech bodo čez dva meseca na voljo slovenski in francoski avtomobilski prvak clio kot hibrid, športni terenec captur in megane grandtour (karavanska izvedenka) pa kot priključna hibrida. Ob tem je slednji še rahlo prenovljen (faza 2).

Megane v karavanski izvedbi grandtour je postal tudi priključni hibrid, hkrati pa so mu namenili še nekaj malega prenove zunanjosti.
Renault
Captur, najbolje prodajani Renaultov športni terenec (kar velja tudi za Slovenijo), naj bi izključno na elektriko zmogel do 50 kilometrov dolgo pot.
Janez Kovačič
Digitalna armaturna plošča ima posebno obrobo, pod multimedijskim zaslonom pa je gumb EV, s katerim je mogoče preklopiti na električni pogon – če je v bateriji dovolj elektrike.
Janez Kovačič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta