zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

(VIDEO) Gaja Prestor o prepirih in spodrsljajih v odnosu: "Trnje na vrtnici nas lahko zbode"

D.Ži
26.05.2022 11:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Samozavestna pop glasbenica Gaja Prestor predstavlja novo čustveno pesem z naslovom Sledi, v kateri skozi metaforo vrtnice govori o odnosih in sledeh, ki jih odnosi puščajo v naših življenjih. Pesem bomo lahko slišali tudi na Gajinem prvem albumu, ki je že v nastajanju.

Pesem Sledi je nastala lansko pomlad v sodelovanju z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom, navezo zalagasper. Gaja je bila v tistem obdobju ravno v iskanju nove ekipe, s katero bi sodelovala pri ustvarjanju svojega prvega albuma. Nekega dne je na Instagramu prejela sporočilo od Zale in Gašperja, da sta ustvarila pesem, za katero menita, da je kot nalašč za Gajin vokal. Gaja se je v pesem takoj zaljubila in se z zalogasperjem hitro dogovorila za termin snemanja.

Gaja o svoji novi pesmi pravi: "Pesem Sledi govori o trenutkih, ko v odnosu pride do prepira ali spodrsljaja, ljudje pa se na to odzovemo zelo čustveno in okoli sebe postavimo zid. Velikokrat pozabimo na vse lepe stvari in se povsem osredotočimo le na slabo stvar, ki se je zgodila. Ko pa na situacijo pogledamo iz drugega zornega kota, vidimo, da ne potrebujemo zidu in se spopademo s problemom. Vsaka oseba v našem življenju na nas pušča sledi, dobre ali slabe. V pesmi se velikokrat pojavi prispodoba vrtnice, ki si jo lahko predstavljamo kot odnos, ki je na prvi pogled čudovit, nedolžen in nežen. Trnje na vrtnici nas lahko zbode, a brez njega vrtnica ne bi bila takšna, kot mora biti. Ni popolnega odnosa, tako kot vrtnica ni popolna brez trnja."

Pesem spremlja tudi videospot, za katerega je poskrbela ekipa Primate. Videospot je v celoti posnet v studiu in ga prežema minimalizem, hkrati pa vsak njegov element – obleka, frizura, ličenje – nosi svojo zgodbo.

Kljub temu da Gaja prvič ni avtorica svoje pesmi, pa ji je ta povsem pisana na kožo. Snemanje pesmi je potekalo gladko in sodelovanje je bilo vsem tako zelo všeč, da že ustvarjajo naslednje pesmi za Gajin prihajajoči album: "Kljub temu, da prvič nisem avtorica pesmi, ki jo izdajam, se počutim, kot da sem jo napisala sama. Gašperju in Zali pa sem res zelo hvaležna za to priložnost, ker sem prepričana, da je bila in bo prav ta pesem prelomna za mojo glasbeno kariero. Zame je to priložnost, da se preizkusim v novi luči, boljša in bolj pristna kot kadarkoli prej."

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?