Parkiranje pod Pohorjem: Parkirišča zaprta, kaj svetujejo organizatorji svetovnega pokala

09.08.2021 17:05
Tekmovanje za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, ki bo ta konec tedna, precej spreminja režim parkiranja pod Pohorjem in posega tudi v navade pohodnikov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ciljna arena bo letos na glavnem parkirišču pod Pohorjem. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Po zaključku kolesarskega tekmovanja za evropsko prvenstvo v spustu, ki je minuli konec tedna potekalo na Mariborskem Pohorju, so se začele priprave na tekmovanje za svetovni pokal, ki se bo začelo v petek z uradnimi treningi in končalo v nedeljo s finalnimi vožnjami. Zaradi tega bo v tem tednu veljal nekoliko drugačen režim pri parkiranju pod Pohorjem in glede pohodniških poti.

Andrej Petelinšek

"Zavedamo se, da tekmovanje močno spreminja režim pod Pohorjem in posega v navade pohodnikov in drugih obiskovalcev Pohorja, a gre za pomembno tekmo, ki ponese glas o Mariboru po vsem svetu. Vsem pohodnikom in drugim obiskovalcem Pohorja se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost, tudi z njihovo pomočjo bomo lahko tekmo najvišjega ranga ponovno izpeljali z odliko," je ob tem poudaril Iztok Kvas, predsednik Društva gorskih kolesarjev Pohorje, ki je skupaj z občinskim Marpromom organizator prireditve.​

Parkirišče na strelišču
Tadej Regent

Ker so parkirišča namenjena kolesarskim ekipam, so za obiskovalce ta teden zaprta. Organizatorji zato svetujejo, da parkirate na strelišču in se do Pohorja sprehodite. "Na voljo je tudi javni potniški promet, avtobus številka 6, pod Pohorje pa se je brez ovir mogoče pripeljati tudi s kolesom," so še navedli. ​Gondola bo v tem tednu vozila med 9. in 19. uro neprekinjeno, med 7. in 9. uro ter med 19. in 23. uro pa ob polni uri. ​Bike park Pohorje obratuje kot običajno, le proga za svetovni pokal je zaprta. Sedežnica Radvanje vozi po običajnem voznem redu, v soboto in nedeljo to pomeni med 11. in 20. uro, a ni namenjena prevozu koles.

Na Trikotni jasi bo za potrebe tekmovanja postavljena tribuna, ki bo ograjena. Pohodnikom bo omogočen varen prehod proge na označenih mestih, zato jih prosijo, naj te prehode zaradi svoje varnosti in varnosti tekmovalcev spoštujejo. "Območje Trikotne jase bo zaradi tega, ker gre za uradno prizorišče tekmovanja, delno zaprto (normalno in vsem bo omogočen dostop do koče Trikotna jasa), dostop pa bo omogočen z nakupom vstopnice na kvalifikacije (sobota) ali tekmo (nedelja)," so poudarili organizatorji tekmovanja.

Proga za svetovni pokal je speljana od koče Luka do parkirišča z zapornico pod Pohorjem in poteka tudi po peš poteh, ki jih uporabljajo pohodniki. "Proga bo označena s trakovi, pohodnike prosimo, da upoštevajo označbe in progo prečkajo tam, kjer je to označeno kot varno. Tekmovalci se spuščajo z velikimi hitrostmi in zato je upoštevanje predvidenih prehodov nujno. Najbolj kritična točka je pred Trikotno jaso in ob izteku Čopove proge, zato pohodnikom svetujemo, da v času tekem uporabljajo za dostop do Trikotne jase bodisi pot po Snežnem stadionu ali pa se do Trikotne jase odpravijo po cestni poti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta