Mariborsko Pohorje: Smuka še naprej do doline. S torkom vozovnica in posebni termini za turne smučarje

Branka Bezjak
24.01.2021 18:26
Potem ko so pri Marpromu minuli konec tedna ponovno zagnali žičniške naprave na Mariborskem in Areškem Pohorju, so za prihodnji teden napovedali nekaj sprememb. Od ponedeljka, 25. januarja, bodo na Mariborskem Pohorju ob krožni kabinski žičnici v pogonu oba otroška trakova Bejbika in sedežnica Sleme, na Arehu pa bo delovala le sedežnica Pisker. Na Mariborskem Pohorju bo smuka še vedno mogoča do doline po Čopovi progi ali Snežnem stadionu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek


Največja novost bo ponovna uvedba posebne vozovnice za turne smučarje. Ta bo na ceniku od jutri, 26. januarja, (veljale bodo sicer tudi sezonske smučarske vozovnice). Vozovnica za turno smuko bo stala osem evrov, vključevala pa bo hojo na smučeh navkreber po urejeni progi, spust navzdol in eno vožnjo z gondolo ali sedežnico Pisker. Pri tem bo turnim smučarjem na Mariborskem Pohorju vzpenjanje po progi omogočeno med 7.30 in 9. uro, spust pa nato ob 9. uri, ko se odprejo smučišča. Blagajna je odprta od 7. ure. 

Zatem bo za vzpon s turnimi smučmi na voljo še popoldanski termin od 16. do 18. ure, ko bo možen zadnji spust v dolino. To ne bo veljalo le v torek in četrtek, ko bo termin med 16. in 18. uro rezerviran za spuste s pležuhi.

Sašo Bizjak

Na Piskru, kje je smučišče dovolj široko, bo turna smuka zagotovljena vsak dan od 9. do 16. ure, pri čemer bo hoji navzgor namenjen posebej označen del proge. Izven navedenih ur aktivnosti turnih smučarjev in ljubiteljev pležuhov ne bodo dovoljene. Zato vstop v gondolo s pležuhi razen v torek in četrtek popoldan ne bo možen. "Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje predpisov, s čimer boste prispevali k varnosti na smučiščih," še navajajo v Marpromu.
"Vozovnica za turne smučarje pravzaprav ni novost, saj smo jo uvedli že lani. Sedaj, ko ni dovolj naravnega snega, turni smučarji uporabljajo del proge, ki ga je treba umetno zasneževati, vsak dan urejati, teptati progo," pojasnjuje predstavnik za odnose z mediji pri Mapromu Miha Rubin. 

Dodajmo še, da smučarski avtobus, ki je v soboto in nedeljo na relaciji Bellevue–Areh prevažal smučarje, med tednom ne bo vozil. Ob delavnikih tudi ne bo organizirano brezplačno testiranje na covid-19 na vstopnih točkah na smučišče, temveč bo potekalo na lokaciji Zdravstvenega doma Maribor. Še zmeraj namreč velja tudi ukrep, da je treba imeti potrdilo o negativnem testu na Covid-19, ki ni starejši od 24 ur. Obenem pa upoštevati druge ukrepe in priporočila NIJZ. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta