Na Rogli kljub slabemu vremenu okoli 150 smučarjev. Kje se testirajo?

Rozmari Petek
23.01.2021 12:10
Glede na vreme in negativne teste smo pričakovali celo manj smučarjev, opisujejo na Rogli. Na Golteh smučarskih naprav danes še niso zagnali
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minuli teden so obiskovalci Rogle lahko uživali zgolj na snegu, danes končno tudi na smučkah. 
Gordana Possnig

Danes so smučarske proge odprli tudi na Rogli. Sredi dopoldneva so našteli okoli 150 smučarjev, nekaj od teh ima sezonske karte, nekaj je dnevnih obiskovalcev, opisuje vodja smučišča Sašo Šuštaršič. "Pri nas trenutno malo sneži, malo ne, celo noč pa je deževalo. Glede na vreme, ki je nekoliko bolj žalostno, in glede na nujnost testiranja sem bil pri napovedih smučarjev še bolj skeptičen," pravi sogovornik.

Nujnega testiranja na smučišču ne zagotavljajo. "So pa nam šli toliko na roko v Zdravstvenem domu Slovenske Konjice, da so med 7. in 8. uro zjutraj v svojih prostorih omogočili brezplačno testiranje za smučarje." To bodo smučarjem omogočili tudi jutri, med tednom pa bo testiranje za smučarje v konjiškem zdravstvenem domu potekalo vsak dan med 13. in 14. uro in bo veljalo za naslednji dan.

"Naše smučišče danes še ni pričelo z obratovanjem. Takoj, ko zagotovimo ustrezne pogoje, bomo tudi mi zagnali naprave," pa je za Večer povedala direktorica Golt Suzana Srdić.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta