(ZGODBE ZLATE LISICE) Legendarna Švicarka, ki je z osmimi zmagami rekorderka med lisičkami

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
12.02.2020 15:32

Vreni Schneider je za Pohorce ostala nepozabna. In ona ni pozabila njih: "Še zdaj se spomnim, kako so bile proge na Pohorju zakoličene."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veleslalomska tekma za Zlato lisico leta 1991 v Kranjski Gori: drugo mesto Nataša Bokal (Jugoslavija), zmagovalka Vreni Schneider (Švica), Petra Kromberger (Avstrija)
Igor Napast

V Elm v Švici, kjer vodi svojo smučarsko šolo, smo poklicali Vreni Schneider. Ko je slišala, da jo kličemo kot najuspešnejšo smučarko v 55 letih Zlate lisice, rekorderko z osmimi zmagami, se je zelo razveselila: "Maribor, joj, Maribor, nanj imam najlepše spomine! Ponavadi sem imela v svetovnem pokalu decembra nekoliko slabše rezultate, ampak me je takoj dvignila misel na to, da kmalu sledi Zlata lisica, in sem že postala boljše volje. Ker sem menila, da v Mariboru seveda lahko spet zmagam. To je bilo v moji zavesti zelo močno prisotno. Proga na Pohorju mi je bila res najljubša, zame zmeraj odločilna."

Vreni leta 1992 na Zlati lisici v Mariboru.
Egon Skamlec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta