(VIDEO) Oglasi Lesnine obnoreli Slovence. Kdo so nastopajoči in ali gre za pozdrav Ikei?

A.L.
04.03.2021 09:49
Nad odzivi potrošnikov so navdušeni, slovenska javnost je vzljubila tudi glavne akterje kampanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

V teh dneh številne Slovence navdušuje serija televizijskih oglasov Lesnine, ki je za naš prostor precej inovativna, uporaba švedščine pa je, tako so prepričani mnogi, odlična ideja prav v trenutku, ko se je pri nas odprla prva Ikeina trgovina. "Po mnenju številnih sta Lesnina in Futura DDB v teh dneh predstavili resnega tekmeca za slovenski oglas leta. Kot pravi Zoran Gabrijan, kreativni direktor v Futuri, pri njenem snovanju ni bilo nič 'na pamet'. Tudi pozdrav Ikei in uporaba švedščine ne," pa v svojem članku piše Marketing magazin.

Gabrijan pravi, da v trenutku, ko "smo idejo 'spustili' na prostost, ni bilo več poti nazaj. Skandinavci slovijo po dobrem okusu in bivanjska estetika je pri njih res visoka. Kdo je torej bolj relevanten, da poudari prednosti Lesnine kot Švedi? Pomembna je seveda tudi švedščina, ki je v našem prostoru ne slišimo prav pogosto, zato zveni sveže in zabavno. Zgodbe pa so nato nastale kar same od sebe". Kot je še povedal za Marketing magazin, so želeli biti preprosti, idejo so zgradili na glavnih junakih. 

O nastopajočih v reklami Zoran Gabrijan pravi, da so dodana vrednost tega oglasa. "Še zdaj ne morem verjeti, da smo imeli takšno srečo. Rad bi rekel, da smo jih našli v Kinoteki, na retrospektivi filmov Ingmarja Bergmana, pa je resnica bolj običajna. Našli smo jih s castingom, kjer so zelo pomembno vlogo odigrali produkcija Instant, režiser Miha Mlaker in Futurina ekipa. Dva izmed igralcev imata izkušnje s kamero, eden pa mislim, da je čisti debitant."

Gabrijan je za Marketing magazin povedal, da so nad odzivi potrošnikov navdušeni, slovenska javnost je vzljubila tudi glavne like kampanje. 

Pa povezava z Ikeo? "Pozdrav konkurenci je bil del pogovorov z naročnikom že od začetka," je povedal Gabrijan. O tem, kako jim je uspelo s kampanjo tako natančno ciljati datum odprtja Ikee, glede na to, da še vsaj en teden pred tem, ni bilo znano, da se odpre tudi fizična trgovina, pa: "Naš medijski oddelek dela čudeže. (smeh)  Mirakel, bi rekli Švedi."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta