To je 15 najbolj očitnih znakov, da vas partner vara. Hodi po hiši s telefonom v roki?

D.Ži
16.06.2021 10:12
Ko ga enkrat zalotite, vam v hipu postane jasno, da so znaki partnerjevih skokov čez plot že ves čas viseli v zraku.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ko partner vara, se trudi na vse pretege to prikriti. Ko njegove afere postanejo javne, prevarani partner običajno kar hitro ugotovi, da so znaki varanja bili prisotni že ves čas. "Tisti, ki vara, si prizadeva svoje početje skriti na najboljši način, da bi vse še naprej bilo videti normalno, saj se tako ni treba ukvarjati s posledicami," pravi ameriška zakonska terapevtka Leslie Doares, avtorica več knjig o ljubezenskih težavah. Znaki, da naš partner skače čez plot, naj bi bili kar očitni. 

1. Partner svoj tedenski urnik brez jasnega razloga nenehno spreminja. Morda kar naenkrat dela pozno v noč, čeprav novega projekta ni na vidiku. Za spremembo urnika vedno obstaja razlog. 

2. Kar naenkrat partner postane nedostopen in ob običajnih urah ga je težko priklicati. 

3. Nenaden izostanek seksa v zvezi lahko kaže na varanje, pa tudi nenaden vzpon partnerjevega libida. Ljudje z občutkom krivde lahko kar naenkrat poskušajo partnerja bolj zadovoljiti. 

4. Partnerjevi prijatelji se do vas ne obnašajo več prijateljsko. Najbrž zato, ker vedo, kaj se dogaja in jim je zaradi tega neprijetno. 

Profimedia

5. Partner nenadoma spreminja svoje telefonske navade, menjuje gesla in po hiši hodi s telefonom v roku. Vse to so lahko močni znaki varanja. 

6. Videz jim nenadoma postane zelo pomemben, zelo začnejo skrbeti zase, se dišaviti, investirati v boljša oblačila. Na vprašanje, zakaj vse to počne, običajno ne dobite odgovora. 

7. Partner je nenadoma veliko odsoten. Za afere je pač potreben čas in vse manj ga bosta preživela skupaj.

8. Razlika med tem, kar vam pove in kar se v resnici dogaja, postaja vse večja. Večkrat ga ujamete na laži. Prej ali slej se v mreži laži izgubi. 

9. O podrobnostih svojega dneva le redko govori, da vam ne bi razkril preveč informacij. Morda o podrobnostih svojega dela in dneva raje govori z osebo, s katero vas vara kot pa z vami. 

Profimedia

10. Obtožuje vas varanja. Jasno, napad je najboljša obramba. Pogovoru o težavah v vaši zvezi se boste morda izognili, če bo začel zaigrano dvomiti v vašo zvestobo. 

11. Dobivate zadnje čase od partnerja več daril kot običajno?  Morda sta v igri slaba vest in prikrivanje sledi. Poskuša vas prepričati, da vas še vedno ljubi in tako odvrniti pozornost od morebitnih sledi varanja. 

12. Nenadoma do vas postane zelo kritičen. Vse ga moti. Na ta način želi v sebi ustvariti občutek, da ste v resnici vi krivi za njegovo varanje. 

13. Problemi iz preteklosti nenadoma ne obstajajo več in to brez posebnega razloga. Znak varanja je tudi to, da napetosti med vama kar naenkrat povsem popustijo. 

14. Obrambna drža, ki nastopi vsakič, ko partnerja vprašate, zakaj so se stvari spremenile. "Zakaj sprašuješ?" in "Zakaj je to pomembno?" sta tipična odgovora, s katerima se želi izogniti resnični težavi. 

15. Nenadoma partnerja zelo zanima vaš urnik. Jasno, vedeti mora, kdaj se boste kje nahajali in kdaj boste doma. Da lahko v miru vara brez srečanja z vami. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta