(INTERVJU) Napoleon sredi Ljubljane presenetljiv za mnoge

Florence Ferrari, francoska veleposlanica po skoraj letu dni mandata v Ljubljani - ob francoskem državnem prazniku o bilateralnih stikih, zgodovinskih vezeh, perspektivah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Živulović

Skoraj leto dni je klasično izobražena francoska diplomatka že v Sloveniji. Pogovor je nastal v francoski rezidenci na Prulah.
V Slovenijo ste prišli lani septembra – kako jo vidite po skoraj letu dni in kak je bil vaš prvi vtis ob prihodu?
"V Sloveniji sem bila pred prihodom na ambasado že v času priprav na prvo predsedovanje Slovenije EU. Že tedaj sem bila očarana nad to deželo. Moj prvi vtis je bil izjemen. Ko sem se dobrih deset let kasneje vrnila kot veleposlanica v Ljubljano, sem bila resnično zadovoljna - in vsak dan teh deset mesecev se potrjujejo moji pozitivni občutki o Sloveniji. Hvaležna sem predsedniku Macronu, da mi je zaupal to delo."
Poznate že dobro Slovenijo? Kaj vse ste si že ogledali? Bili ste tudi v Mariboru, pred kratkim ste obiskali tudi našo hišo, se pogovarjali z županom.​
"Po prihodu v Ljubljano sem začela obiskovati mesta, kjer je navzočnost Francije ekonomsko najizrazitejša. Začela sem z Novim mestom, kjer je sedež Revoza. Bila sem v Kopru, kjer je sedež CMA CGM. Ko so bile lokalne volitve, nisem obiskovala posameznih mest, da se ne bi vmešavala v kampanjo. Po volitvah pa je moj cilj obiskati vsa mesta. V Mariboru sem bila že kar trikrat. Lepo mesto. Z vašim županom sva se večkrat pogovarjala."

Borut Živulović

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta