(RECEPT) Arašidovi hrustavčki

Zora Štok Zora Štok
05.09.2021 02:00
Arašidovi hrustavčki ali Pé-de-Moleque so priljubljen sladki ulični prigrizek v Braziliji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

50 dag neslanih arašidov

1 kg rjavega sladkorja (muscovada na primer)

ali belega kristalnega sladkorja

1 l vode

žlica masla

Arašide damo na nekoliko namaščen pekač in jih pod žarom pustimo 10 do 15 minut, da nekoliko porjavijo, pazimo, da se ne prismodijo. Lahko jih tudi nekaj minut pražimo v ponvi, da se sprosti aroma. V obeh primerih arašide damo v krpo in jo z rokami valjamo po trdi površini, da z arašidov odstranimo rdečo kožico. Očiščene arašide grobo sesekljamo, del jih lahko ostane v celem.

V posodi zavremo liter vode in potem med mešanjem vanjo stresemo sladkor. Mešamo, dokler se povsem ne raztopi, potem naj sirup močno zavre. Ko se začne sirup zgoščevati, dodamo arašide in zmes nenehno mešamo, da se ne prime dna posode. Ali je zmes pripravljena za hlajenje preverimo tako, jo zajamemo z žličko in potopimo v hladno vodo. Če se takoj strdi, je masa pripravljena za naslednji korak. To pomeni, da posodo, v kateri smo zmešali sladkorni sirup in arašide, za nekaj trenutkov potopimo v hladno vodo, najbolje v pomivalnem koritu, da ustavimo kuhanje. Pripravimo dva nizka pekača ali kovinska krožnika in ju premažemo z maslom ter na vsakega zlijemo zmes iz sladkorja in arašidov ter jo poravnamo, debela naj bo okoli pet milimetrov. Po vrhu hrustavčkov zarežemo pravokotne ali romboidne črte, in ko se zmes povsem ohladi, po njih nalomimo hrustavčke. Hrustavčke lahko pripravimo tudi iz mandljev, orehov, makadamije, pistacij ali mešanih oreškov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta