Prelom kosti - in šampionske Marquezove kariere

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
14.02.2021 03:00
Nekateri ga še vedno imajo za favorita, drugi bi zasedli njegov sedež. A še zdaj ni jasno, kdaj se bo po izgubljeni sezoni in treh operacijah v MotoGP vrnil šestkratni prvak Marc Marquez.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prehitra vrnitev na motor se je lani izkazala za hudo napako. Foto: Epa
Epa

Se še spomnite, kaj ste počeli 19. julija? Morda niti ne več, a zagotovo si bo ta dan za vedno zapomnil Marc Marquez. Za mladeniča, ki je v hipu osvojil sceno MotoGP, zasenčil celo legendarnega Valentina Rossija in med letoma 2013 in 2019 slavil šest naslovov svetovnega prvaka, je bil ta dan prelomnica kariere. Padec v tretjem ovinku prve dirke lanske sezone v Jerezu, kakršne vidimo skoraj vsak dirkaški konec tedna in se običajno končajo brez posledic, je zahteval hud davek - zlom nadlahtnice. A od vrhunskih dirkačev smo vajeni že vseh mogočih herojskih povratkov. Sploh legendaren je bil Rossijev leta 2010, ko je nekaj tednov po zlomu noge hodil z berglami, a je vseeno dirkal in se uvrščal celo na oder za zmagovalce (VN ZDA).

Ker je Marquez v preteklosti večkrat dokazal, da so na videz nemogoči dosežki dosegljivi, je del javnosti verjel, da bo tudi on po kakšni dirki ali dveh počitka spet nazaj. No, Marquez je imel namen šokirati še bolj. Po nedeljski nesreči je bil v torek operiran, na petkovih prostih treningih pred novo dirko pa že na motorju! A na njem se je počutil slabo in odtlej je šlo njegovo zdravstveno stanje rapidno navzdol. Odpovedal je udeležbo na dirki, tudi na drugi, tretji, šel deset dni po operaciji na še en kirurški poseg, spet izpuščal dirke … In tako ga več nismo videli vse do konca sezone. Ravno ko se je ta končala, je Marqueza 3. decembra čakala še ena operacija.

Ali bo še kdaj tako suvereno skočil na vrh odra za zmagovalce? Foto: Reuters
Reuters

Čeprav so najhitrejši motociklisti na svetu telesno brezhibno pripravljeni, kar jim omogoča hitrejšo rehabilitacijo od navadnih smrtnikov, in obkroženi z najboljšim zdravstvenim osebjem, je šlo pri Marquezu očitno marsikaj narobe. Kot izhaja iz sporočila za javnost, ki ga je Honda objavila sredi januarja, se kost na mestu zloma najprej ni celila oziroma zarasla skupaj, zato je bila decembrska kirurška intervencija z namestitvijo novih ploščic nujna. Tokratna operacija naj bi bila uspešnejša, Marquez na družbenih omrežjih že tudi objavlja fotografije iz telovadnice, kjer goni sobno kolo in (z zdravo roko) dviguje uteži. A kdaj se bo vrnil na motor, ostaja uganka.

Prvi odgovori že marca

Če mu že lani ni šlo po željah - ob vseh kolobocijah s poškodbo se je razšel tudi z dekletom -, kar je ob novem letu nakazal tudi s fotografijo kurjenja papirčka z letnico 2020, mu epidemija covida vsaj pred letošnjo sezono kupuje čas. Februarska testiranja v malezijskem Sepangu so zaradi tamkajšnje epidemiološke slike že odpovedana, namesto tega sta dodana le dva dneva (6. in 7. marca) k siceršnjim zadnjim testiranjem v Katarju (od 10. do 12. marca) pred tamkajšnjima uvodnima dirkama sezone (28. marca in 4. aprila).

Eden poškodovan, drugi brezposeln - najboljša dirkača med letoma 2017 in 2019, Marqueza in Doviziosa, je lanska sezona pahnila na dno. Foto: Reuters
Reuters

Kdaj bo Marquez pripravljen sesti na motor, so le špekulacije. Kot tudi to, kdo bi ga lahko začasno nadomeščal. Znano je, da bo drugi sedež tovarniške ekipe zasedel Pol Espargaro, sicer pa ima Honda v zasebnem moštvu LCR še Marcovega brata Alexa in "svojega" Japonca Takaakija Nakagamija, pa tudi dva testna dirkača, Alvara Bautisto in Stefana Bradla. Slednji je lani nadomeščal Marca, a se je več ali manj le vozil v ozadju.

Tako izenačeni, da še stavnice oklevajo

In tako se že ponujajo tudi novi kandidati. Med njimi je Andrea Dovizioso, največji Marquezov tekmec zadnjih let in podprvak med letoma 2017 in 2019, ki so ga pri Ducatiju odslovili in je letos tako rekoč brezposeln. O svojem statusu je javnost na eni od lanskih dirk obveščal z napisom na dirkaškem dresu v predelu zadnjice, letos pa ga menedžer Simone Batistella očitno še toliko bolj agresivno trži: "Če bi Honda simbolično poklicala le zato, da bi se spoznali in analizirali predstave Andree na njihovem motociklu med testiranjem v Katarju, bi rekel, da bi to sprejeli. Govorimo o zmagovitem motociklu in dirkaču, ki je bil na tem dirkališču vedno močan (Dovizioso je na zadnjih petih dirkah v Katarju vselej osvojil prvo ali drugo mesto, op. p.). To je kombinacija, ki bi razburkala domišljijo vseh privržencev motociklizma."

​Tudi če bi se Dovizioso res pojavil na oranžno obarvani hondi, bi bila to le začasna rešitev do vrnitve Marqueza, saj organizacija Dorna, ki vodi tekmovanje, ekipam ne dovoli imeti treh dirkačev na dirkah, česar so se pri tovarniški ekipi Repsol Honde posluževali v 90-ih letih.

Medtem ko eni ugotavljajo, kako bi zapolnili Marquezov sedež, pa 27-letnega Španca iz Cervere kot prvega favorita za naslov prvaka še vedno šteje aktualni šampion Joan Mir: "Če odštejemo Marca, izrazitih favoritov ni. Potem bi bil to verjetno res jaz. A če bo Marc na stezi, je favorit on."

​Ker je še toliko stvari v zraku, si za razred MotoGP, za razliko od formule ena, katere sezona se začne isti dan v Katarju sosednjem Bahrajnu, niti stavnice še niso upale postaviti kvot. Nič čudnega, lanska sezona je bila ena od najbolj izenačenih v zgodovini, zmago je slavilo rekordnih devet različnih dirkačev.

Po starem Rossiju prihaja mladi

Med zmagovalci pa lani ni bilo Valentina Rossija, ki bo 16. februarja dopolnil 42 let. Slasti zmage ni okusil že tri leta in pol, a sedemkratni prvak v elitnem razredu že zaradi preteklih dosežkov in karizme ostaja najpopularnejši v karavani. To so že občutili pri njegovem novem moštvu, kamor je odšel po 15 letih sodelovanja s tovarniško ekipo Yamahe, Petronas Yamahi, kjer se hvalijo, da je njihova finančna konstrukcija s prihodom novih pokroviteljev najboljša doslej.

Valentino Rossi slasti zmage ni okusil že tri leta in pol. Foto: Reuters
Reuters

A če se športna pot "starega Rossija" vendarle počasi zaključuje - njegov najboljši prijatelj, ki ga spremlja na vseh dirkah, Alesscio Salucci je potrdil, da bo odločitev za leto 2022 padla po prvih šestih, sedmih dirkah -, prihaja "mladi Rossi". Res je, nima le Marc Marquez v konkurenci svojega brata, tudi Valentino Rossi se lahko pohvali s tem - novinec Luca Marini je njegov polbrat po materi. Lani drugouvrščeni v razredu Moto2 bo dirkal na ducatiju za ekipo Avintia Sky VR46, imenovano torej po kraticah in številki Rossija. "Ne vem, ali bom že na začetku lahko tako hiter kot Valentino, a zagotovo bom poskušal," obljublja Marini. Njegov moštveni kolega bo Enea Bastianini, s katerim sta se vse do konca lanske sezone borila za naslov prvaka v Moto 2; uspešnejši je bil slednji. Kaj zmoreta najboljša mladeniča, stara 23 let, med elito, bo pa tudi kmalu jasno.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.