Notranja sončna kopel: Svetlobni koren je edina rastlina, ki v svoji korenini kopiči svetlobno energijo

Spodbuja prebavo, krepi moč vranice in pljuč, niža raven sladkorja, krepi imunski sistem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dioscorea batata Foto: Wikipedia
Wikipedia
Poganjki visokega korena potrebujejo visoko oporo, saj zrastejo tudi do deset metrov. Foto: Wikipedia
Wikipedia

Za razmnoževanje se lahko uporabi vsak košček svetlobnega korena, ki se položi v zemljo. Po nekaj tednih se naredijo poganjki, ki potrebujejo visoko oporo, saj zrastejo tudi do deset metrov. Gomolji za skladiščenje se poberejo od sredine oktobra, ko se vitice zlahka ločijo od korenin. Srčaste temno zelene liste z vijolično poudarjenimi žilami lahko vse poletje uporabljamo za čaj, lahko jih tudi posušimo. Med vegetacijskim obdobjem, ki je od maja do oktobra, je sprva najmočnejše rasti zgornji, listni del, od avgusta naprej pa se rast v višino precej upočasni in se začne obdobje intenzivne rasti korenin.

Cveti od julija do septembra. Skoraj neopazni majhni, beli, zvezdasti cvetovi oddajajo komaj opazen vonj. Od avgusta dalje se v listni osi razvijejo sivkasti manjši plodovi, ki jim rečemo bubile in so zelo okusni, uporabljajo pa se tudi kot semena. Zelo se odziva na neposredno bližino elektromagnetnih polj. Zato korenine ne smemo hraniti v hladilniku ali je uporabljati v mikrovalovni pečici. Sušimo ga na zračnem in toplem mestu.

Uživamo ga surovega

Rahlo dlakav koren je znotraj slonokoščene barve in nevtralnega okusa. Vsebuje ogromno sluzi, vitamine B1 in B2, 26 različnih aminokislin in vsaj 40 elementov v sledovih. Uživamo surovega, neolupljenega in narezanega na tanke rezine, lahko ga pa tudi skuhamo na pari ali cvremo. Pri tem razvije sladkast, rahlo oreškast okus. Posušenega in zmletega dodajamo biskvitom, kruhu, omakam in drugim jedem.

Rudolf Steiner je zanj dejal, da je edina rastlina, ki v svoji korenini kopiči svetlobni eter oziroma svetlobno energijo. Uživanje korena ne deluje le kot notranja sončna kopel, ampak lahko dvigne človeški duh, ga osvobodi materialne gravitacije in napolni naše bitje s svetlobo. Tako kot rastline tudi ljudje za svoje dobro telesno in duševno počutje potrebujemo sončno svetlobo in kozmične žarke.

Kot dietetik in zdravilo

Poleg znanih procesov pretvorbe hrane v telesu (prebava v ustih, želodcu in črevesju), s pomočjo katerih gradimo in vzdržujemo svoje fizično telo, obstaja tudi drugačno hranjenje, ki ne potrebuje materialnega pretoka hranil in ki zlasti vpliva na našo dušo in duhovne moči ter krepi naše vitalne sile. Včasih je ta "svetlobni" hranilni proces deloval preko sonca in sveta zvezd skozi naša čutila in kožo. Ker pa se danes gibljemo predvsem v zaprtih prostorih, kjer pogosto prevladujejo tehnične in elektronske naprave, je ta proces vse težji in naši organi so vse manj dovzetni za kozmične energije. Naša koža je postala bolj neprepustna za eter svetlobe, tudi čutila so vse bolj šibka. S pomočjo svetlobnega korena lahko takšno kozmično hranjenje oživimo od znotraj, saj nas bo nahranil njegov velik svetlobni potencial in nas obrnil v nematerialni, duhovni svet ter notranjo pokončnost.

V tradicionalni kitajski medicini ga uporabljajo kot surovino za farmacijo, kot dietetik in zdravilo. Ima zelo široko področje uporabe. Krepi moč jina, spodbuja prebavo, krepi moč vranice in pljuč, niža raven sladkorja, krepi imunski sistem in aktivira pomlajevalne sile.

Zaradi vsebnosti hormonov ga ne smemo uporabljati, če nam to ne bi koristilo (preveč estrogena), prav tako lahko pride do alergijskih reakcij ob stiku s kožo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta