Američani rešujejo Slovenijo

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
13.02.2020 14:36

Jordan Morgan vsekakor ni Michael Jordan; pa še ta slednji sedanji slovenski reprezentanci - brez Dragića in Dončića - ne bi kaj prida koristil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jordan Morgan bo zabijal za Slovenijo.
Robert Balen

Poslušaj McDonalda - samo Burger King. Tako je izraelsko oglaševalsko slavo žel Ariel McDonald, ameriški košarkar s slovenskim potnim listom, ko je igral za ekipo iz Tel Aviva. Tudi za slovensko reprezentanco je McDonald nastopal, vidnejšega pečata v njej v ni zapustil, čeprav so si ob izredni podelitvi slovenskega državljanstva v košarkarski zvezi obetali več. Ariel je bil odličen košarkar, igral je v velikih klubih (Olimpija, Maccabi, Panathinaikos), žal brez opaznejšega doprinosa v dresu reprezentance Slovenije.
Srečnejšo roko so pri izredni naturalizaciji (udomačitvi), ki jo odobri vlada, imeli z Anthonyjem Randolphom, članom zmagovitega moštva na EP 2017. Kdor igra za Real, ne more biti slab, Tončka smo hitro vzeli za svojega, ampak ne vemo, ali bo še kdaj oblekel slovenski dres. Naj spomnimo, da je brez EP-ja in evropskega zlata zaradi Tončka ostal Alen Omić, ker lahko v reprezentanci igra le en naturalizirani košarkar. Z istim Omićem je slovenska košarka gradila prihodnost na SP 2014. Alen v tej sezoni blesti v dresu Joventuta iz Badalone, po 21. krogu je prvi skakalec španske lige. "Omič je užaljen, to je normalno," je bivši selektor Igor Kokoškov pokomentiral njegov odziv po reprezentančnem izbrisu pred EP 2017. Ker Omića užaljenost ni minila in je jasno, da je Randolph bolj kot na slovensko lipo vezan na madridsko krono, je v kvalifikacijah za EP (začnejo se 20. februarja) dobil priložnost novopečeni Slovenec Jordan Morgan, nekoč košarkar Olimpije. Slovensko državljanstvo je dobil tik pred slovenskim kulturnim praznikom, tako da je bilo njegovo veselje ("Vesel in ponosen sem, da sem prejel slovensko državljanstvo") gotovo še bolj pristno slovensko. Brez centra slovenska reprezentanca ne more biti, razpreda selektor Rado Trifunović, dobil je Morgana. Ta sicer nima centrske višine (2,03 metra), a je šesti skakalec turške lige in dovolj robusten (prek 110 kilogramov), da se lahko preriva pod koši. Randolph in Omić ostajata "v rezervi" našega selektorja, a bosta tam verjetno tudi končala. Koliko veselja nam bo prinesel novi ameriški Slovenec? Jordan Morgan vsekakor ni Michael Jordan; pa še ta slednji sedanji slovenski reprezentanci - brez Dragića in Dončića - ne bi kaj prida koristil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta