Jordan Morgan prejel slovensko državljanstvo

STA, Gr.G.
07.02.2020 12:52

Del svoje košarkarske kariere sem preživel v Sloveniji, ki me je naravnost očarala, pravi košarkar Morgan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kzs

Ameriški košarkar in nekdanji član ljubljanske Olimpije Jordan Morgan je prejel slovensko državljanstvo, potem ko je na četrtkovi 60. redni seji vlada Republike Slovenije dala soglasje za izredno naturalizacijo košarkarja. Slovenska košarkarska reprezentanca bo v prihodnje tako lahko računala na 28-letnega, 203 centimetre visokega centra, ki je za takratno Olimpijo igral v sezoni 2017/18. Nato se je preselil v Turčijo k Banvitu, trenutno pa je član Pinarja Karsiyake, ki nastopa v turškem prvenstvu in evropskem pokalu.
"Del svoje košarkarske kariere sem preživel v Sloveniji, ki me je naravnost očarala. Izjemno vesel ter ponosen sem, da sem prejel slovensko državljanstvo in bom lahko kandidiral za nastop v reprezentančnem dresu," je v izjavi za javnost Košarkarske zveze Slovenije dejal 28-letnik.

Kzs

Pred uvodnim ciklom kvalifikacij za EP 2021

Ob tej priložnosti se je generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović zahvalil pristojnima ministrstvoma za ugoden razplet naturalizacije ameriškega košarkarja. "Iskreno se zahvaljujemo državnemu zboru in vladi Republike Slovenije, pristojnima ministrstvoma ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da je Jordan Morgan prejel slovensko državljanstvo. Morganove značajske lastnosti in igralske sposobnosti niso sporne. Prepričan sem, da se bo hitro vklopil v reprezentančno igralsko zasedbo in dodal svoj doprinos k uspešnim igram naše izbrane vrste."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta