Merklova in Macron po telefonu o reševanju iz Afganistana tudi po 31. avgustu

30.08.2021 20:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Emmanuel Macron sta danes v telefonskem pogovoru govorila o reševanju ljudi iz Afganistana po 31. avgustu. Strinjala sta se, da bo nujno usklajeno delovanje mednarodne skupnosti, je danes sporočil predstavnik kanclerke Steffen Seibert"Oba sta se strinjala, da je tu nujno usklajeno delovanje mednarodne skupnosti. V tem smislu sta poudarila izpolnitev nedavnih sklepov skupine G7 in ustreznih premislekov v okviru Združenih narodov," je povedal Seibert.

Voditelja sta se strinjala tudi, da je humanitarna pomoč in oskrba beguncev v regiji nujna. Tiskovni predstavnik francoskega zunanjega ministrstva je danes sporočil, da je skupen cilj humanitarna evakuacija vseh, ki so zaradi svojega dela ogroženi in želijo zapustiti Afganistan.

Varnostni svet Združenih narodov bo danes razpravljal o razmerah v Afganistanu, na njem pa bosta Francija in Velika Britanija predlagali razglasitev varnega območja pod nadzorom ZN v Kabulu. Po pričakovanjih bodo članice danes podprle zavezo, da bodo pustile ljudem, da svobodno zapustijo Afganistan, ne pa tudi ukrepa o razglasitvi varnega območja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta