Izraelska vojska znova napadla položaje mirovne misije v Libanonu

STA, Va
16.10.2024 21:35

"Neposredno in očitno namerno obstreljevanje."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Na omrežju Telegram je mirovna misija Združenih narodov v Libanonu sporočila, da je izraelski tank streljal na opazovalni stolp baze pri Kfarkeli na jugu Libanona blizu meje z Izraelom. Žrtev naj ne bi bilo.

"Danes zjutraj so pripadniki mirovnih sil na položaju blizu Kfarkele opazili, da je tank izraelskih sil merkava streljal na njihov opazovalni stolp. Dve kameri sta bili uničeni, stolp pa poškodovan," je sporočila misija Unifil in dodala, da so ponovno priča "neposrednemu in očitno namernemu obstreljevanju".

"Izraelsko vojsko in vse akterje opozarjamo na njihove obveznosti, da zagotovijo varnost in zaščito osebja in lastnine ZN ter da vedno spoštujejo nedotakljivost prostorov ZN," so dodali.

Izraelska vojska je od četrtka izvedla več napadov na poslopja in pripadnike mirovne misije Unifil, v katerih je bilo ranjenih več mirovnikov. Iz sveta so se zvrstile številne obsodbe in izrazi zaskrbljenosti zaradi napadov.

Misija Unifil je bila sicer ustanovljena leta 1978, da bi nadzorovala umik izraelske vojske po prvi invaziji v Libanon.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta