Srebrnemu smukaču iz svetovnega prvenstva diagnosricirali bolezen, zaradi katere ne ve, ali bo lahko še kdaj tekmoval

STA, A.L.
23.10.2024 17:10

"Zdaj hodim na sprehode, še med njimi pa moram počivati, ker je telo tako utrujeno," je povedal in dodal, da ima tudi težave z zbranostjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nemški alpski smučar Andreas Sander, ki je na svetovnem prvenstvu leta 2021 osvojil srebrno kolajno v smuku, je v sredo sporočil, da so mu zdravniki diagnosticirali mitohondrijsko disfunkcijo, zaradi katere bo za nedoločen čas odsoten s tekem.

Petintridesetletnik je že odpovedal decembrski prvi vikend hitrih disciplin svetovnega pokala v Beaver Creeku, dejal pa je, da ni povsem jasno, kdaj in ali bo sploh še tekmoval, poroča dpa.

Mitohondriji preskrbujejo organizem z energijo za najrazličnejše procese, kot so dihanje, bitje srca, prebava ...

"Zadnje mesece nisem mogel trenirati, zdravniki menijo, da je disfunkcija lahko posledica različnih okužb v zadnjih letih. Zdaj hodim na sprehode, še med njimi pa moram počivati, ker je telo tako utrujeno," je povedal in dodal, da ima tudi težave z zbranostjo.

Sander je presenetljivo osvojil srebro na SP 2021 v Cortini d'Ampezzo, za stotinko sekunde je zaostal za avstrijskim zmagovalcem Vincentom Kriechmayrjem. Ima tudi po ene stopničke svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu.

Glavni trener moške ekipe Christian Schwaiger je Sanderjevo bolezen in odsotnost označil kot veliko nočno moro, saj je to le še dodatek k dolgemu seznamu odsotnih pred začetkom svetovnega pokala konec tedna z veleslalomskimi tekmami v Söldnu v Avstriji.

Svetovni prvak v paralelni disciplini Alexander Schmid prav tako trpi zaradi izčrpanosti, Simon Jocher je poleti utrpel hernijo diska, slalomist Stefan Luitz si je zlomil roko, novinec Nickco Palamaras pa bo več mesecev odsoten zaradi hude poškodbe kolena.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta